Reteta italieneasca de rosii uscate in ulei de masline

1

Daca le-ati vazut in borcane in magazine si nu stiti cum se folosesc, va spunem noi. Rosiile uscate pastrate in ulei de masline sunt ideale la aperitivele pe care sa le serviti inainte de felul principal la o masa. Le puteti manca sub forma de tartine, pe bucati de paine prajita sau le puteti adauga in paste, in salate, in sandwich-uri, chiar pe pizza.

Puteti inlocui chiar rosiile crude de la bruschete, sunt chiar mai indicate pentru ca va impiedica painea sa se imbibe cu zeama de la rosii. Chiar sunt mai indicate atunci cand vreti sa le luati la un picnic.

INGREDIENTE NECESARE PENTRU UN BORCAN DE APROX 550 GR

  • aprox 20 de rosii cherry taiate in jumatati si uscate; uscarea se poate face la soare in aer liber sau in cuptor
  • 2-3 cesti de otet din vin
  • 1 borcan de aprox 550 gr
  • 3-4 cesti de ulei de masline extra-virgin
  • OPTIONAL puteti adauga condimente: usturoi, oregano, busuioc,putin ardei iute, capere si orice altceva va doriti

CUM SE FACE:

Rehidratati rosiile prin scufundarea rapida intr-un amestec fierbinte de apa si otet din vin rosu 50/50 pana cand acestea se umfla usor, dar inca mai sunt putin tari, aprox 5-10 minute. Luati vasul de pe foc si lasati sa mai stea incă 3-5 minute, astfel incat rosiile sa se mai inmoaie un pic mai mult.

Scurgeti-le bine, puneti-le pe o foaie de copt acoperita cu mai multe straturi de prosoape de hartie si uscati-le complet cu alte prosoape de hartie.

Desi trebuie sa fie rehidratate pentru a avea consistenta potrivita, astfel incat acestea sa fie bune atunci cand le veti manca, totusi trebuie sa eliminati apa in exces cat mai bine pentru a evita deteriorarea prematura.

Adaugati rosiile in borcan in straturi, asezonand cu condimentele alese din lista de mai sus. Un strat de rosii, un strat de condimente pana umpleti borcanul. Presati rosiile in borcan sa fie bine asezate si apoi umpleti borcanul cu ulei de masline.

Aveti grija ca rosiile sa fie complet acoprite de ulei!

A se pastra la frigider pana la aproximativ 3 luni. Acestea isi vor imbunatati in timp aroma si textura. Puteti incepe sa le consumati dupa cel putin 24 de ore. Italienii asteapta de obicei o luna inainte de a le folosi, insa e posibil sa vi se pare greu sa rezistati atât de mult!

AGROHERBS VA RECOMANDA:

Cum conservi la borcan ardeii pentru umplut

Secretele celor mai buni ardei copti: cum se aleg, coc si curata cel mai usor

Cum se prepara castravetii murati acri, tari si crocanti

Cum se face dulceata de ardei iuti

Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook AGROHERBS printr-un Like AICI.

sursa: www.thespruce.com

Comentarii

Share.