10 nutrienti care te ajuta sa scapi de grasimea de pe abdomen

0

1.Piruvatul de Calciu este o substanta care se produce in mod natural in organismul tau in timpul disgestiei. Rolul principal al acestui nutrient este de a produce energie si da o furniza celulelor.

Un studiu realizat de Universitatea din Pittsburgh a constatat ca femeile obeze au pierdut cu 48% mai multa grasime atunci cand au urmat o dieta cu continut redus de calorii si supliment de piruvat de calciu decat femeile care au urmat dieta fara acest supliment. Se pare ca piruvatul de calciu poate intra in celulele grase si le poate ajuta sa ardă mai eficient, ajutand la accentuarea pierderii in greutate.

Piruvatul de calciu exista in mod natural în alimente precum merele rosii, strugurii rosii, vinul rosu si branzeturile. Acesta poate fi, de asemenea, luat si sub forma de suplimente. Daca doriti sa completati dieta cu piruvat de calciu, se iau 1000 mg pe stomacul gol inainte de fiecare masa, de pană la trei ori pe zi.

ATENTIE!!! Daca luati prea mult din acest supliment, va poate provoca greata.

2. Mestecati seminte de chimen pentru a scapa de balonare

Balonarea si gazele pot aparea in tractul gastrointestinal din mai multe motive. Iar existenta gazelor in stomac poate provoca balonarea.

Semintele de chimen sunt eficiente in reducerea gazelor si a balonarii deoarece sunt de un real ajutor in procesul de digestie. Ele ajuta la expulzarea si eliminarea gazelor datorita proprietatilor lor anti-flatulenta. Semintele de chimen sunt, de asemenea, benefice in mentinerea sanatatii stomacului, deoarece acestea ajuta bacteriile bune din tractul gastro-intestinal sa realizeze digestia alimentelor, in timp ce inhiba cresterea bacteriilor rele.

3. Scortisoara: cercetatorii au descoperit ca polimerul activ al compusilor de metilhidroxil (MHCP) din scortisoara face celulele de grasime mai receptive la insulina.

Atunci cand celulele sunt mai receptive la insulina, ele permit insulinei sa transporte zaharul in celule pentru a produce energie, mentinand astfel nivelul scazut al insulinei in sange. Un nivel ridicat de insulina determina organismul sa stocheze mai multa grasime, in special in zona abdomenului. Deci, consumand astfel de condimente, care ajuta la mentinerea unui nivel sanatos de insulina, este o modalitate foarte buna de a combate grasimea de pe burta.

Scortisoara poate fi usor adaugata zilnic in dieta Dvs, fie adaugata in cafea, in cereale sau in sucurile de fructe, chiar in smoothie-uri.

4. Ceaiul verde are proprietati termogenice, ajutand la cresterea gradului de oxidare a grasimii

Un studiu a constatat ca atunci cand persoane supraponderale consuma acelasi numar de calorii si fac acelasi numar de exercitii fizice, cei care consuma ceai verde pierd mai mult in greutate, mai ales greutatea de pe abdomen.

Ceaiul verde este, de asemenea, bogat cu antioxidanti puternici, care ajuta la reducerea inflamatiei (un alt contribuitor al grasimii de pe abdomen) si combate boala si infectia.

Consumati ceai verde sub forma de ceai preparat de Dvs in locul pulberilor si suplimentelor.

5. Algele marine au un compus numit fucoxantina care lupta impotriva grasimii

Cercetarile asupra acestui compus prezent in alegele marine arata ca acesta ar putea fi un luptator puternic impotriva grasimii. In studiile pe animale, soarecii supraponderali si obezi au pierdut de la 5 pana la 10% din intreaga lor greutate corporala atunci cand consuma fucoxantina. Desi cercetarile nu sunt inca foarte clare cu privire la modul in care fucoxantina favorizeaza scaderea in greutate, acest lucru se poate datora totusi capacitatii sale de a viza o proteina specifica, care creste rata de ardere a grasimii abdominale.

Alge marine comestibile sunt disponibile in magazinele de specialitate japoneze si in magazinele de tip plafar sub numele de wakame si hijiki.

6.Alimentele bogate in Omega 3 reduc depozitarea grasimii pe abdomen

Consumul de alimente bogate in acizi Omega ajuta la prevenirea deteriorarii corpului dumneavoastra din cauza stresului cronic si, de asemenea, ajuta la prevenirea depozitarii grasimilor, cauzate de nivelul crescut de cortizol.

Pestii grasi, cum ar fi somonul, sunt o mare sursa de acizi grasi omega-3. Cu toate acestea, exista si surse din plante, cum ar fi semintele de chia, nuci si semintele de in, care furnizeaza acizi grasi. Suplimentele de acizi grasi Omega-3 sunt, de asemenea, bine de introdus in dieta.

7. Quercetinul, un FLAVONOID PUTERNIC, nu doar ca imbunatateste sistemul imunitar si promoveaza sanatatea cardiovasculara, dar si lupta impotriva grasimilor

Acest flavonoid poate bloca celulele adipoase din dezvoltarea lor si este mai eficient in a inhiba formarea celulelor adipoase noi decat orice alt flavonoid. Quercetinul este, de asemenea, eficient in scaderea inflamatiilor din organism.

Cantitati mari de quercetin se gasesc in mere, ceap (in special ceapa rosie) si ceai verde. Strugurii rosii, rosiile, broccoli, ciresele, zmeura si verdeturile sunt, de asemenea, surse excelente. Este important sa va luati necesarul de quercetin din alimente, mai degraba decat din suplimente, deoarece alimentele bogate in quercetin au multe beneficii suplimentare pentru sanatate.

8. Un nivel ridicat de RESVERATROL in dieta voastra poate da un boost metabolismului, ajutand la arderea mai multor grasimi pe parcursul zilei.

Resveratrolul suprima nivelul de estrogen din organism. Un nivel ridicat de estrogen duce la cresterea depozitarii grasimilor, astfel incat suprimarea acestui hormon poate reduce grasimea corporala, contribuind la cresterea masei musculare slabe.

Resveratrolul se gaseste in strugurii rosii, vin rosu, arahide si ciocolata neagra.

9. VITAMINA C ajuta la reducerea stresului hormonal si aduce cortizolul la un nivel normal dupa o situatie stresanta. Reducerea nivelului de cortizol previne formarea depozitelor de grasime de pe abdomen.

Planificati-va sa consumati cel putin doua alimente bogate in vitamina C in fiecare zi. Optiunile includ portocalele, kiwi si ardeii verzi. Vitamina C este disponibila sub forma de supliment, dar luarea ea din alimente este intotdeauna cea mai buna optiune.

Daca optati pentru un supliment, mentineti doza la 500 miligrame pe zi si alegeti o formula cu eliberare treptata pentru a obtine cele mai bune beneficii.

10. Consumati APA

Un studiu realizat de Jurnalul Clinic de Endocrinologie si Metabolism a aratat ca persoanele si-au crescut rata metabolica cu 30% dupa ce au consumat aproximativ 500 ml de apa. Alte cercetari arata ca cresterea volumului de lichid din organism poate contribui la scaderea grasimilor.

Si deoarece deshidratarea poate suprima metabolismul, aveti si mai multe motive sa beti!  Incercati sa beti aproximativ 2 litri de apa zilnic.

AGROHERBS VA RECOMANDA:

5 Tipuri de ceapa: diferente si mod de utilizare. Stiai de ele?

Incepe dimineata cu un pahar cu apa plata cu lamaie. Iata beneficiile

Mitul celor 2 litri de apa pe zi: cata apa trebuie sa bem si cum

7 Efecte pozitive ale consumului de magneziu

Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook AGROHERBS printr-un Like AICI.

sursa articol: www.dummies.com

Comentarii

Share.