Vopsirea naturala a oualor de Paste: 8 retete naturale

0

Cu totii ne dorim sa mancam sanatos si cat mai natural posibil, mai ales daca avem copii. In special mamicile sunt foarte preocupate de acest aspect, de aceea, pentru ca vine Pastele, ne-am gandit sa va spunem cum puteti vopsi ouale de Paste cu ingrediente naturale.

Vopsirea naturala a oualor de Paste: 8 retete naturale

1. Rosu – se obtine din foi de ceapa rosie

Pentru a obtine culoarea rosie, aveti nevoie de cojile de la cateva cepe rosii, pe care le fierbeti impreuna cu ouale. Intensitatea culorii depinde de cantitatea de foi de ceapa si de timpul de fierbere, cu cat fierbeti mai mult ouale, cu atat culoarea va fi mai intensa. Optional, puteti lasa ouale timp de cateva ore in apa in care au fiert, pentru intensificarea culorii.

Cu o cantitate mica de foi veti obtine o nuanta de mov sau lila.

2. Verde – se obtine din spanac sau iarba verde

Culoarea verde se obtine de la spanac sau iarba verde. Se fierbe spanacul sau iarba cu o lingura de sare si una de otet, apoi sa lasa ouale deja fierte in aceasa zeama, timp de cateva ore sau chiar peste noapte.

3. Galben – se obtine din cojile de la ceapa galbena

Cojile de ceapa se fierb timp de 30 de minute, apoi se pun ouale fierte deja si se lasa cateva ore sau pana obtineti culoarea dorita.

4. Albastru – se obtine din afine

Puteti folosi afine congelate, pe care le fierbeti intr-un litru de apa, cu o lingura de sare si una de otet. Fierbe ouale si pune-le in aceasta solutie timp de cateva ore

5. Maro – se obtine din ceai sau cafea

Daca va doriti oua de culoare maro, folositi ceai sau cafea. Lasati ouale fierte in cafea sau ceai peste noapte. In functie de plantele din care e facut ceaiul, veti obtine nuante diferite.

6. Roz – se obtine din sfecla rosie

Poate ati fi tentati sa credeti ca sucul de sfecla rosie coloreaza in rosu, dar nu este asa! Sucul de sfecla va da o culoare roz deschis oualor. Ouale fierte se lasa la vopsit in zeama de sfecla rosie, care se obtine prin fierberea sfeclei.

7. Portocaliu – se obtine din pudra de paprika

Fierbeti timp de 30 minute 3 linguri de pudra de paprika, sau mai multe, in functie de intensitatea culorii pe care doriti sa o obtineti. Fierbeti ouale in aceasta zeama si mai lasati-le in apa ulterior, pana obtineti nuanta dorita.

8. Violet – se obtine din vin rosu

Folositi vin rosu ca atare sau diluat cu apa pentru a obtine oua de culoare violet. Se lasa ouale fierte in vin timp de cateva ore sau chiar peste noapte, daca le doriti mai inchise la culoare.

Sfatul nostru: pentru culori de intensitate buna si nuante frumoase folositi oua cu coaja alba.

Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook, printr-un Like AICI.

Comentarii

Share.