Cum se face dulceata de ardei iuti

1

Dulceata de ardei iuti este un sos excelent pentru friptura sau, de ce nu, chiar si pentru branzeturi. Si daca tot am vorbit in acest articol despre beneficiile ardeiului iute pentru sanatate, si dulceata de ardei iute are rolul ei benefic pentru organism.

Asadar, pentru a prepara dulceata de ardei iuti, ai nevoie de urmatoarele:

Ingrediente

  • 1 kg de ardei iuti, poti fi de orice culoare doresti, astfel si culoarea finala va fi diferita
  • in functie de cat de iute doriti sa o faceti, puteti combina ardeiul iute cu ardei kapia
  • 1 kg de zahar
  • 1 litru de otet

Mod de preparare:

1. Se spala si se curata de seminte si nervuri ardeii iuti.
2. Se taie ardeii in fasii mici, se pun in robotul de bucatarie si se maruntesc.
3. Separat, se fierbe otetul impreuna cu zaharul pana se obtine un sirpo, aproximativ 30 de minute. S
4. Se adauga si ardeii maruntiti si se lasa la fiert in continuare. Pentru a ne da seama cand este gata dulceata, se face testul ca si la dulceata obisnuita. Se pune pe o farfurie putina dulceata, daca se imprastie inseamna ca mai trebuie fiarta, daca se strange frumos, inseamna ca este gata.
5. Borcanele alese pentru a pune dulceata trebuie sa fie spalate si uscate. De preferat este sa folositi borcane mici pentru dulceata de ardei iuti.
6. Cand dulceata este gata, se pune fierbinte in borcane.
7. Borcanele se inchid bine cu capace, astfel incat aerul sa nu patrunda si se sterilizeaza in cuptorul incins la 180 de grade timp de 10-15 minute.

Dulceata astfel obtinuta se pastreaza in loc intunecos si racoros. Dupa ce desfaceti borcanul este bine sa il pastrati la frigider pana il consumati tot.

Dulceata de ardei iute este folosita pentru a asezona friptura, branzeturi, dar in functie de preferinte se poate consuma si cu alte alimente sau feluri de mancare.

Cateva recomandari:

1.Folositi manusi chirurgicale in procesul de curatare al ardeilor, indepartarea semintelor si a nervurilor cu mainile goale va poate provoca arsuri pe piele. Daca totusi nu doriti sa folositi manusi, aveti grija sa va spalati cu multa apa si sapun la final, avand grija sa nu atingeti ochii cu mainile.
2. Fierbeti otetul cu zaharul intr-un spatiu bine aerisit, altfel vaporii inspirati nu va vor fi foarte benefici.

Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook, printr-un Like AICI.

Comentarii

Share.

Susține-ne cu un Like!