Vrei sa lucrezi ca babysitter? Iata tot ce trebuie sa stii despre aceasta meserie

0

Ti-ai pus deseori problema cum ti-ai putea rotunji veniturile mai ales daca esti pensionar, student sau pur si simplu in cautarea unui loc de munca, iar meseria de babysitter ti s-a parut o optiune facila? Jobul de babysitter este din ce in ce mai cautat de parintii care lucreaza si nu au cu cine isi lasa copiii acasa.

Insa desi pare ca este o treaba usoara, meseria de babysitter implica anumite abilitati si calitati din partea ta, pe care le vom discuta mai pe larg in acest articol.

Ce trebuie sa faci ca babysitter?

Ca si babysitter, rolul tau este sa ai grija de copilul sau copiii unei alte familii. Asta poate presupune luatul de la scoala, dat sa manance, ajutat la lectii daca este cazul, scos in parc, iar lista de cerinte difera de la caz la caz, in functie de dorintele parintilor.

Ca si program poti lucra full-time, part-time sau ocazional, in functie de nevoile fiecarei familii. Astfel, in functie de disponibilitate, poti avea in grija mai multi copii, care provin din familii diferite. Depinde doar de tine de cum alegi sa iti imparti timpul.

Ce calitati trebuie sa ai ca sa fii un bun babysitter?

Sunt cateva lucruri importante de care parintii tin cont atunci cand aleg un babysitter pentru copilul lor, si anume:

  • sa iti placa foarte mult sa petreci timp cu copiii
  • sa fii dispusa sa te joci cu ei, sa ii duci in parc, la muzeu sau in alte locuri potrivite
  • sa fii flexibila atunci cand vine vorba de programul de lucru
  • sa fii sociabila si comunicativa
  • sa ai cunostintele necesare astfel incat sa-i poti ajuta pe copii la lectii
  • sa stii macar o limba straina de circulatie internationala ca sa poti conversa cu copilul
  • sa te descurci cu tehnologia si aparatele casnice, cum ar fi cuptorul cu microunde, masina de spalat sau plita electrica
  • sa fii dispusa sa faci si alte treburi casnice usoare
  • sa iti placa animalele de companie si sa fii dispusa sa le accepti, daca va fi cazul
  • sa fii de incredere
  • un avantaj major ar fi sa ai cursuri de prim-ajutor si sa stii manevre de resuscitare
  • sa fii disponibila si in weekenduri

Cam astea ar fi cele mai importante lucruri la care sunt atentii parintii atunci cand aleg un babysitter pentru copilul lor, insa orice alte calitati pe care le ai si care crezi ca te vor ajuta sa faci aceasta meserie, le poti trece in CV-ul tau.

Unde gasesti joburi de babysitter?

Daca iti doresti un job de babysitter si nu stii unde sa cauti, poti incepe cu site-uri de anunturi de angajari, pe forumuri sau grupuri dedicate parintilor, prin agentii de recrutare sau pur si simplu, printre cunostinte sau prieteni. Cu siguranta oportunitatile nu vor intarzia sa apara, mai ales daca ai si calitatile potrivite.

Ca sa poti aplica pentru un job de babysitter ai nevoie si de un astfel de CV in care sa treci toata pregatirea sau exeprienta relevanta pentru un astfel de post.

Daca iti doresti sa fii babysitter, dar nu esti sigura pe calitatile talec exista chiar si cursuri pe care le poti face pentru a dobandi o certificare pentru aceasta meserie.

Crezi ca esti pregatita pentru un job de babysitter?

Sursa foto: mandelljcc.org

Comentarii

Share.