STIHL lansează două noi motocoase profesionale de mare putere, special configurate pentru piața locală

0

Compania STIHL aduce pe piața din România două noi motocoase de mare putere, în afara gamei anunțate oficial la începutul anului. FS 120 și FS 230 sunt două utilaje destinate utilizatorilor profesioniști, fiind dotate cu motoare de mare putere, testate pentru nivelul de anduranță impus de condițiile de lucru din țara noastră.

Este recunoscut faptul că atât în zona utilizatorilor privați, dar și în sectorul profesional, astfel de utilaje sunt folosite în mod intensiv, astfel că în proiectarea lor trebuie prevăzute anumite elemente cheie menite să facă față celor mai grele situații.

În primul rând puterea motorului  trebuie adaptată la tipul de activitate. Astfel, inginerii germani au avut grijă să doteze atât FS 120 cât FS 230 cu motoare de putere mare de 1,7CP, respectiv 2CP.

În al doilea rând, proiectanții au avut în vedere creșterea fiabilității motorului și scăderea nivelului de poluare în timpul funcționării. Ambele motocoase au primit motoare de generație nouă cu tehnologie 2-MIX, care asigură o scădere a noxelor cu până la 70% și a consumului de combustibil cu 20%, față de motoarele clasice.

În al treilea rând, pentru un astfel de utilaj ergonomia este esențială. FS 120 și FS 230  au în dotare cunoscutul mâner dubu sau popular denumit “corne de bicicletă”, cu toate comenzile la îndemână. Ambele modele suportă toate tipurile de cap tăietor (cu fir sau cu cuțit).

FS 120 și FS 230 sunt două modele de motocoase concepute special pentru piețe, cum este cea din România, având în componență înaltă tehnologie, calitate, dar și un preț competitiv.

În prezent gamele de motocoase cu motor pe benzină de la STIHL sunt împărțite în funcție de tipul de utilizare. Astfel, în gama hobby sunt motocoasele destinate uzului casnic, pentru cosmetizarea gazonului.  Pentru lucrări mai complexe de cosire a ierbii și buruienilor din preajma casei și din grădini, producătorul german a configurat o gamă separată.  Lucrările de întreținere a pajiștilor și zona peisagistică, au primit o gamă separată de motocoase pentru utilizare profesională.  Și nu în ultimul rând, cele mai puternice motocoase sunt dedicate lucrătorilor forestieri, peisagiștilor sau celor care întrețin spațiile rutiere. În total, gamele de motocoase STIHL cu motor pe benzină cuprind nu mai puțin de 18 modele, pentru fiecare tip de utilizare.

Despre compania STIHL. La nivel mondial STIHL a raportat recent o creștere a business-ului de 1.5%, atingând un nivel de 3,78 miliarde de euro, în 2018. În același timp, nivelul investițiilor realizate a fost de 324 milioane de euro.  STIHL România este o companie deținută 100% de firma mamă și a fost înființată în 1997. Compania mamă a fost înființată în 1926 de Andreas Stihl.

Comentarii

Share.