Paradisul grădinăritului pentru toate gusturile Preferi stilul clasic, vintage sau Green Living? Mușcatele se potrivesc pentru fiecare în parte!

0

Când vrei să-ți transformi grădina, balconul sau teresa într-un colț de rai primitor și înflorat, mușcatele sunt cea mai bună alegere, atât pentru zone cu soare, cât și cu penumbră. Această plantă splendidă, originară din Africa de Sud, te convinge cu abundența de flori impresionante, cu o paletă largă de forme și culori și cu nevoi de îngrijire minime. Indiferent că ești clasic, romantic, vintage sau modern, mulțumită versatilității lor, mușcatele se integrează ușor în orice mediu și stil de decorare. Pelargonium for Europe promovează grădinăritul pentru relaxare, balcoanele pline de flori colorate și orice oaze de verdeață în spațiile publice în stil Green Living, având mușcatele drept „actor principal”

Colțul de rai din propria ta grădină

Grădina e locul ideal dacă vrei să iei o pauză de la rutina sau stresul zilnice. În mijlocul acesteia, înconjurat de flori viu colorate, te simți cu adevărat ca acasă și te poți relaxa cum se cuvine. Piesele de rezistență însă, rămân mușcatele. „Regina florilor de vară”, cum i se mai spune, îmbogățește întreg peisajul prin abundența fascinantă de flori de diferite culori și forme, având în același timp nevoie doar de puțină îngrijire.

     

De avut în minte atunci când alegem locul mușcatelor că acestea iubesc lumina. Dacă vrem ca ele să crească și să se dezvolte armonios, cel mai bun loc este chiar sub soare, ori cel mult parțial umbros.

Dacă ai în minte să-ți amenajezi grădina după noul trend stil vintage, atunci mușcatele te vor captiva. O pată de culoare roz formează un contrast delicat cu nuanțele de verde dimprejur.

              

Întinde-te și încearcă să te bucuri de atmosferă. Grădina din propria curte e locul ideal de relaxare în timpul liber. Nimic nu aduce aminte mai bine de acest lucru decât un ghiveci cu mușcate viu-colorate și înflorite pe masa din aer liber.

Desfată-ți simțurile! Combinația de ierburi, plante și o varietate de flori precum mușcate, cosmos sau diascia, adunate împreună sunt un adevărat răsfăț pentru văz și miros. Până și fluturii și albinele sunt înnebunite. Un mic sfat: cutiile de metal precum cele pentru biscuiți pot fi folosite foarte bine pe post de ghiveci. Nu doar că sunt o soluție ieftină și ecologică, dar se și potrivesc cu stilul shabby chic în mare vogă acum.

Green Living: visele care înfloresc pe terase și balcoane

Și plantele cu flori și cele fără fac echipă bună în crearea de spații primitoare, creând o atmosferă ce te invită să te relaxezi și să visezi cu ochii deschiși.

Dacă și tu te-ai lăsat dus de noul val al trendului Green Living, atunci mușcatele se vor potrivi de minune pe balconul sau terasa ta.

Florile și culorile lor aduc acea exuberanță și atmosferă relaxantă de vară pe care o cauți. Iar apropo de relaxare, mușcatele au nevoie de mult mai puțină îngrijire decât alte plante și-ți fac treaba mult mai ușoară.

Dreapta, o încântare agățată: această mușcată portocalie așezată neconvențional într-o găleată suspendată crează un contrast superb cu verdeața din jur. Un mic sfat: când vrei să alegi un loc pentru mușcată, asigură-te că va avea destulă lumină. Ideal ar fi un loc cu mult soare sau cel mult parțial umbrit.

Stânga jos: Înconjurat(ă) de verdeață și mușcate colorate, întins(ă) pe acest leagăn confortabil, aici e locul perfect să scapi de agitația de zi cu zi și să-ți lași imaginația să zburde.

     

Dreapta sus: în aceste trei coșuri din nuiele, mușcatele complet înflorite se potrivesc de minune.

Îți atrage atenția și transformă dintr-odată tot locul într-o oază de liniște și relaxare.

Stânga: Un al doilea living, dar în aer liber, e locul ideal pentru a lua o mică pauză de la treburile de zi cu zi.

Alături de tapetul cu model verde de frunze, plantele cu sau fără flori, mobila și accesoriile făcute din nuiele sau lemn, îți poți crea un colț verde decorat în stil etno.

Cu florile lor roșii și portocalii, mușcatele expresive și Canna indica creează împreună un contrast fermecător cu verdele din jur.

Spiritul verii: mușcatele care dau culoare anotimpului

Decorat cu mobilă în diferite culori vii, plante și alte accesorii, până și un balcon cochet de bloc poate fi transformat în micul colț de natură pe timpul verii, un spațiu primitor care parcă te invită să te relaxezi, să te bucuri și să fii fericit.

Atunci când pui la un loc mușcatele înflorite, roșii care cresc în ghiveci sau portocali și mobila în culori vii obții un spațiu perfect pentru a te bucura de o binemeritată pauză.

O adevărată oază de verdeață chiar în inima orașului. Ai la dispoziție bunătăți din grădina ta proprie, ești înconjurat de felurite miresme încântătoare și de flori viu colorate și accesorii. Micul tău balcon de apartament devine o bucurie pentru toate simțurile tale.

      

Imaginează-ți numai cum vor înflori spectaculos mușcatele în vecinătatea roșiilor, căpșunilor și verdețurilor. Un portocal sau măslin îți vor aduce spiritul mediteranean, iar oriunde privești vezi accesorii alese cu dragoste, care îți atrag atenția. Mobila handmade îi dă o notă personală balconului.

Despre Pelargonium for Europe

 Pelargonium for Europe este o organizație creată la inițativa cultivatorilor europeni de mușcate Dümmen Orange, Elsner PAC, Florensis / P. van der Haak Handelskwekerij, Geranien Endisch, Selecta One și Syngenta Flowers. Aceasta a luat naștere în 2016 cu scopul de a promova și a se asocia pe termen lung în vânzarea de mușcate pe plan european. Activitatea organizației a debutat începând cu 2017 iar, în Germania, Austria, Franța, Italia, Olanda și Polonia, activitatea este susținută de Uniunea Europeană ca parte a campaniei „Europa înflorită”.

Comentarii

Share.