Planul de mese de 8 ore: descopera programul perfect care te ajuta sa slabesti sanatos

0

Planul de mese sau dieta de 8 ore este un program popular de scadere in greutate, conceput de la David Zinczenko, autorul celei mai bine vandute carti „Eat This Not That”.

Cartea nu propune o dieta anume, ci ofera celor care vor sa slabeasca instrumentele necesare pentru determinarea caloriilor din alimente.

Conceptul sau nu este cu totul nou, deoarece au existat mai multe diete de-a lungul anilor care promoveaza postul intermitent ca modalitate de scadere in greutate. Iata cum functioneaza versiunea sa.

Principiile dietei de 8 ore:

Aceasta dieta se bazeaza pe teoria ca organismul uman este conceput pentru perioade de mancare si apoi perioade de post.

Aceasta teorie implica consumul de calorii pe o perioada de 8 ore si apoi pauza pentru o perioada de 16 ore in fiecare zi. In timpul perioadei de 16 ore, corpul uman ar trebui sa se concentreze asupra regenerarii si odihnei, mai degraba decat digerarea continua a alimentelor.

Fereastra de 8 ore in care poti sa mananci

Toate caloriile zilnice ale unei persoane trebuie consumate numai in timpul ferestrei de mancare prestabilite de 8 ore. Afla cate calorii trebuie sa consumi cu ajutorul acestui calculator de calorii.

De exemplu, in cazul în care fereastra ta de calorii este de la 9 am la 5 pm, trebuie sa mananci numai in aceasta perioada.

Intervalul orar poate fi ajustat in functie de programul fiecarei persoane si poate fi diferit in diferite zile ale saptamanii. Cei care vor sa slabeasca ar trebui sa manance in acest fel cel putin 3 zile pe saptamana la inceputul dietei si sa creasca treptat spre obiectivul final de 7 zile pe saptamana.

Mananca tot ce iti doresti

Nu exista alimente interzise in aceasta dieta, dar Zinczenko nu recomanda ca această dieta sa fie o scuza pentru a manca prea mult. Dimensiunea portiilor de mancare trebuie luata in considerare.

Ce nu e permis in aceasta dieta sunt bauturile dulci, Dieta de 8 ore descurajează consumul de calorii lichide.

Intarzie micul dejun

Micul dejun ar trebui luat pana la inceputul ferestrei alimentare. De exemplu, daca nu puteti incepe sa mancati pana la ora 10 dimineata, Zinczenko recomanda inceperea zilei cu o ceasca de ceai, apa sau cafea si efectuarea unor exercitii usoare inainte de consumarea oricaror calorii.

Evitati cafeaua de la dozator, cel mai bine este o cafea facuta in casa la un astfel de aparat de cafea, preferabil neindulcita.

Mananca cat de des vrei

Gustarile pot fi consumate de cate ori se doreste, atata timp cat sunt in fereastra  de „Dieta de 8 ore”.

Dimensiunea portiei trebuie luata in considerare atunci cand iti alegi gustarile.

Dieta de 8 ore presupune alegerea a 8 alimente mai sanatoase in loc de alimente prelucrate si rafinate, lucru care poate duce la o crestere a eficacitatii dietei si a sanatatii generale.

Exemple de mese:

La trezire:

Apa, cafea sau ceai. Poti pastra cafeaua intr-o astfel de cafetiera, astfel incat sa ai pe tot parcursul zilei.

Mic dejun (la ora 10 am)

Ovaz cu afine si sirop de artar
Cafea, ceai sau apa

Gustare

O granola

Pranz

2 felii de pizza
O punga mica de chipsuri din cartofi
1 mar

Gustare

1 felie de negresa

Cina (5.30 pm)

Somon la gratar
Cartofi dulci cu unt
1 portie de broccoli
½ ceasca de inghetata

Doar 8 minute de exercitii fizice

Pentru a avea succes in dieta de 8 ore, sunt necesare doar 8 minute de exercitii fizice pentru a suprasolicita procesul de ardere a grasimilor.

De ce Dieta de 8 ore

  • Totul se reduce la restrictiile calorice. Daca puteti gasi o modalitate de a mentine caloriile suficient de scazute pentru a duce la pierderea in greutate, atunci veti avea succes. Daca ai doar 8 ore pentru a-ti consuma mancarea, ai putea sa pacalesti corpul sa ia mai putine calorii.
  • Postul intermitent are beneficii pentru sanatate.
  • Un alt beneficiu este ca nu trebuie sa va privati de la a manca ceea ce va place. Multi dintre noi au trecut prin atatea diete, incat ne simtim nemultumiti doar la auzul unei noi diete. Acest lucru nu este benefic pentru succesul nostru pe termen lung. Nu trebuie sa invatam sa ne simtim confortabil facand alegeri care nu sunt atat de sanatoase, ci sa exersam moderatia si controlului portiilor.

Concluzia este ca: organismul cunoaste cate calorii are nevoie sa primeasca si cate calorii are nevoie sa consume pentru intreaga zi. Deci, daca puteti manca echilibrat, sa mentineti metabolismul puternic, sa fiti sanatosi, atunci nu conteaza prea mult cand mancati. Conteaza cat de mult mancati.

Unde ar putea da gres aceasta dieta:

  • Autorii cartii sustin ca tipurile de hrana nu conteaza prea mult. Cu toate acestea, nu va puteti astepta sa consumati 1200 de calorii din ciocolata si sa va simtiti uimitor. Trebuie sa aveti o dieta echilibrata de fructe, legume, proteine slabe, grasimi sanatoase, dar si cativa carbohidrati sanatosi. Autorii incurajeaza alimentatia sanatoasa pe parcursul acestei diete, dar nu fac restrictii de nici un fel.
  • Poate fi greu sa faceti fata cand va e foame seara. De exemplu, daca incepeti sa mancati la ora 8 dimineata, atunci nu puteti manca nimic dupa ora 16:00. Ce ar trebui sa faceti daca va e foame din nou la ora 20 si nu va culcati pana la miezul noptii?
  • Multi sugereaza sa decalati ora micului dejun pentru a va ajuta. Dar cercetarile dovedesc ca micul dejun este cel mai bun pentru metabolism daca este consumat in prima ora de la trezire.
  • Aceasta nu este o idee noua de dieta. Postul intermitent a fost vreo cativa ani, dar inca nu a castigat popularitate pana acum.

Per ansamblu, aceasta dieta este destul de echilibrata si va poate aduce ordine in alimentatie si in stilul de viata. Daca ati incercat-o deja va incurajam sa ne impartasiti experienta.

AGROHERBS VA RECOMANDA:

5 Categorii de alimente care te lasa fara energie

Nivelul colesterolului este mare? Scapa in mod natural de aceasta problema

Nu dormi bine? Iata 5 alimente care te ajuta sa ai un somn odihnitor

Care sunt cele 8 tipuri de zahar si cum le folosim corect

Citeste primul stirile in Google Play, descarca aplicatia si aboneaza-te pentru a fi la curent cu noutatile noastre: 

Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook, printr-un Like AICI.

sursa articol ; sursa foto

Comentarii

Share.