Care sunt cele 8 tipuri de zahar si cum le folosim corect

0

Zaharul este un aliment existent in fiecare casa. Fie ca este vorba de zahar tos sau de zahar brun, orice gospodina foloseste zaharul pentru a pregati prajituri, sosuri sau pentru a indulci cafeaua.

Stiati ca exista mai multe tipuri de zahar? Astazi vrem sa va prezentam 8 tipuri de zahar si sa va explicam cum sa il folositi corect pe fiecare in parte.

1.Zaharul tos si caracteristicile lui

Zaharul tos este cel mai popular zahar. Este vorba de zaharul alb, obisnuit, pe care il folosim aproape toti. Acest zahar poate fi folosit in majoritatea preparatelor, dar si pentru a indulci ceaiul si cafeaua. Il poti folosi si atunci cand prepari paste sau sosuri gustoase.

2.Zaharul extrafin

Este un zahar alb, cu cristale mai mici. Se dizolva mult mai repede, de aceea este recomandat pentru prepararea siropurilor, cocktailurilor sau a bezelelor.

3.Zaharul din trestie de zahar

Acest zahar este mai scump deoarece este produs numai din trestie de zahar. Zaharul obisnuit, de exemplu, este produs din trestie de zahar in combinatie cu sfecla de zahar. Zaharul din trestia de zahar este mai putin procesat, are culoarea mai inchisa si cristalele sunt mai mari.

Acest zahar se poate folosi la fel ca si zaharul tos.

4.Zaharul Demerara

Zaharul Demerara este nerafinat, cu o aroma de melasa si este perfect pentru a indulci ceaiul si cafeaua.

De asemenea, poti sa prepari cu el cozonaci, chec, briose sau alte produse de acest gen. Datorita gustului sau deosebit, este indicat sa prepari si blatul de la tort folosind acest zahar.

5.Zaharul pudra

Acest zahar este de fapt zaharul tos, macinat. Este perfect pentru gogosi, pentru prajituri sau pentru glazuri. Are un aspect frumos si este usor de folosit.

6.Zaharul brun deschis

Are o textura nisipoasa, umeda si poate fi folosit cu succes in retete de dressinguri sau sosuri. Poate fi inlocuit, dupa preferinte, cu zaharul brun inchis. Are adaugata o cantitate de melasa in compozitia sa.

7.Zaharul brun inchis

Zaharul brun inchis are o cantitate ceva mai mare de melasa adaugata, fata de zaharul brun deschis. Este un zahar rafinat, folosit in retete sofisticate, datorita proprietatilor pe care le are.

8.Zaharul Muscovado

Acesta are o culoare aramie, textura umeda si este putin lipicios. Acest zahar este perfect pentru prepararea fripturilor si a sosurilor pentru carnea de la gratar.

Acestea sunt cele mai importante tipuri de zahar. In cazul in care simti nevoia sa schimbi tipul de zahar pe care il ai in casa, il poti alege pe cel potrivit pentru tine, in functie de informatiile prezentate mai sus.

AGROHERBS VA RECOMANDA:

Peste 20 de beneficii nestiute ale consumului de cafea

10 nutrienti care te ajuta sa scapi de grasimea de pe abdomen

Sucurile carbogazoase fara zahar sau „dietetice” duc la aparitia bolilor de inima

O lingurita de ulei de cocos in cafeaua de dimineata ajuta la arderea caloriilor

Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook, printr-un Like AICI.

Comentarii

Distribuie.