5 Utilaje pe care orice gospodar trebuie sa le aiba in gospodarie

1

O gradina necesita multa munca pentru o fi intretinuta corespunzator, mai ales daca vorbim despre o gradina de legume, la care se mai adauga si o livada cu pomi fructiferi. Pentru toate aceste lucrari agricole aveti nevoie si de niste utilaje corespunzatoare, care sa va usureze munca si sa eficientizeze toate procesele din gradina, iar rezultatele obtinute sa fie maxime.

Iata o lista cu cateva utilaje pe care orice om gospodar trebuie sa le aiba:

1.Motocoase

Fie ca aveti gazon in curte sau nu, in livada cu pomi fructiferi sigur creste iarba care necesita indepartare. Acest lucru il faceti cel mai usor cu o motocoasa sau o coasa manuala. Gama de motocoase este extrem de variata, puteti alege din variantele pe benzina sau electrice, in functie de necesitati.

2.Masini de insurubat

O gradina si o curte au nevoie un gard frumos. Gardul delimiteaza spatiul folosit, dar si impiedica patrunderea musafirilor nepoftiti, cum ar fi caini, sau daca locuiti intr-o zona montana sau deluroasa, va puteti trezi si cu alte animale salbatice. Daca aveti un gard de lemn, atunci cu siguranta aveti nevoie de o masina de insurubat electrica, cu care sa fixati suruburile in gard. Daca inca nu aveti una, puteti alege una din aceste masini de insurubat, disponibile online, cu livrare la domiciliu.

3. Drujbe

In livada cu pomi fructiferi, din cand in cand, este nevoie de indepartarea pomilor care s-a uscat, care nu mai rodesc sau care sunt foarte batrani si inlocuiti cu alti puieti. De aceea, aveti nevoie de o drujba cu care sa indepartati acesti copaci. Pentru aceasta operatiune nu va trebuie o drujba extrem de puternica, profesionala, puteti gasi drujbe micute si usor de manevrat, la preturi bune.

Nu uitati si de echipamentul de protectie: ochelari, pantaloni si cizme, care sa va protejeze in cazul unor situatii neprevazute.

4. Pompe de apa

Pompele de apa sunt extrem de necesare in orice gospodarie pentru a asigura irigarea recoltelor in caz de seceta, pentru a scoate apa din beciuri in caz de inundatii sau pentru a drena apa din iazuri sau lacuri artificiale.

5. Compresoare de aer

Poate va intrebati la ce ar fi util un compresor de aer in gospodarie, insa acest tip de utilaj se poate dovedi a fi foarte benefic. Il puteti folosi pentru a umfla roti si anvelope de mari dimensiuni, pentru a vopsi diverse suprafete prin tehnica aerograf sau chiar pentru a ajuta unele aparate si unelte care au nevoie de aer comprimat pentru a functiona corespunzator.

Alege din aceste compresoare de aer unul micut si portabil, dar practic in orice gospodarie. Analizati cu atentie nevoile pe care le aveti pentru a selecta un model de calitate si la un pret bun.

Citeste si Lucrari de toamna pe care le facem in gradina in luna octombrie

Citeste si Cum sa planifici si sa protejezi gradina de legume toamna

Citeste si Cand si cum se planteaza rasadurile de gradina – sfaturi pentru incepatori

Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook, printr-un Like AICI.

Comentarii

Share.