Anghinarea este o planta erbacee perena, care in cultura se comporta la fel ca o planta anuala sau bianuala. In tara noastra este cultivata numai in sud, adica in Ilfov, Ialomita, Teleorman, Giurgiu, Olt si Dolj.
Perioada de recoltare este din iunie pana in septembrie. Anghinarea este folosita de foarte mult timp, ea fiind renumita pentru ca are puterea de a detoxifia organismul, dar si de a imbunatati starea de sanatate a ficatului.
Ce trateaza anghinarea?
- Angina pectoral
- Anorexia
- Ateroscleroza
- Ciroza hepatica
- Colita
- Constipatia
- Diabetul
- Hemoroizii
- Starile de voma
- Urticarie
- Intoxicatiile alimentare, etc.
Ce mancam din anghinare?
Partea comestibila a acestei plante este reprezentata de mugurii care se formeaza in capul florilor. Acest lucru se intampla inainte ca planta sa apuce sa infloreasca pe deplin.
De ce este anghinarea atat de importanta?
Aceasta planta este clasata pe locul 7 din 1000 in ceea ce priveste continutul antioxidant pe care il are. Iar pe noi antioxidantii ne ajuta sa ne aparam sistemul imunitar. Asta poate insemna chiar ca putem preveni cancerul sau bolile cardiace. Suna impresionant, insa anghinarea este o planta foarte benefica si contine o multime de minerale precum: calciu, fier, zinc, sodiu, potasiu, mangan, fosfor si zinc.
Sanatatea inimii este aparata de anghinare!
Aceasta planta are in compozitia frunzelor anumite ingredient care reduc nivelul colesterolului rau (LDL) si cresc nivelul colesterolului bun. Astfel, ea ne ajuta sa imbunatatim functiile inimii.
Cum putem folosi anghinarea?
Exista o multime de modalitati de a consuma aceasta planta, insa noi recomandam infuzia.
Infuzia se face dintr-o lingurita de frunze la 500 de ml de apa clocotita. Apoi, lasa totul in repaus timp de jumatate de ora, iar dupa filtrare se bea o parte dimineata, pe stomacul gol, iar cealalta parte in restul zilei. De asemenea, puteti sa consumati acest ceai si cu jumatate de ora inaintea meselor.
Anghinarea va poate ajuta sa ardeti grasimile, datorita proprietatilor diuretice si de ardere a grasimilor pe care aceasta planta le are din plin.
Contraindicatii
Consultati medicul inainte de a consuma aceasta planta, mai ales daca sunteti alergici la margarete, galbenele sau crizanteme sau daca suferiti de obstructia de duct biliar.
Orice planta trebuie consumata cu masura. De asemenea, inainte de a folosi anghinarea nu uitati sa o spalati si sa taiati spinii mici care se afla la capatul frunzelor.
AGROHERBS VA RECOMANDA:
Apa cu ghimbir trateaza durerile musculare, de articulatii si migrenele
Cum sa faci bitter suedez in casa – reteta cu 23 de plante
Beneficiile catinei pentru sistemul imunitar
Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook AGROHERBS printr-un Like AICI.