Cum sa faci bitter suedez in casa – reteta cu 23 de plante

0

Bitterul suedez a fost creat si folosit inca din Evul Mediu, fiind un adevarat elixir miraculos, capabil sa mentina sanatatea si starea de bine a organismului. Chiar si in ziua de azi, este folosit de numerosii adepti ai medicinei naturiste datorita proprietatilor sale vindecatoare.

Bitterul suedez este folosit in tratarea a numeroase afectiuni interne, cum ar fi: afectiuni renale, boli cardiace, afectiuni hepatice, probleme menstruale, stimularea imunitatii. Chiar daca nu suferiti de vreo boala, este recomandat consumul acestuia pentru preventie.

Reteta pe care v-o propunem astazi este realizata din 23 de plante si poate fi facuta in casa. Plantele se procura de la magazinele naturiste.

Ingrediente pentru bitter suedez:

Pentru a face bitter suedez aveti nevoie, pe langa plantele de mai jos, de alcool alimentar de 70 de grade, 10 litri.

1. Radacina de angelica
2. Radacina de astragal
3. Cordiceps
4. Tataneasa
5. Ienupar
6. Ginko Biloba
7. Ghimbir
8. Armurariu
9. Lemn Dulce
10. Patrunjel
11. Radacina de brusture
12. Iarba de pufulita
13. Iarba de ghimpe
14. Echinaceea
15. Frunze de patlagina
16. Flori de trifoi rosu
17. Scortisoara
18. Frunze de stevie dulce
19. Rizomi de ghimbir
20. Hibiscus
21. Papadie
22. Frunze mesteacan
23. Macese

Plantele sunt ambalate in plicuri intre 20-60 grame, in functie de cum le gasiti.

Mod de preparare:

Plantele se maruntesc, daca e cazul, se amesteca si se pun intr-un borcan de sticla, de 10 litri. Se adauga alcoolul peste ele si se inchide borcanul ermetic. Se lasa la macerat 9 luni de zile, in loc intunecos, ferit de lumina soarelui.

Dupa cele 9 luni, preparatul se filtreaza printr-un tifon si se pune in sticle mai mici, tot de sticla. Depozitarea lor se face la fel, in loc intunecos, iar sticlele trebuie inchise ermetic.

Daca doriti o cantitate mai mica, reduceti cantitatile de plante direct proportional cu cantitatea de alcool.

Cum se consuma bitterul suedez:

Bitterul astfel obtinut se poate consuma zilnic, 10-20 picaturi la un pahar cu apa.

sursa foto: narcisvirgiliu.ro

Reteta realizata de Narcis Virgiliu si preluata de pe Curcubeu pe cerul gurii.

Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook, printr-un Like AICI.

Comentarii

Distribuie.