Cum să faci bitter suedez în casă – rețeta cu 23 de plante

0

Bitterul suedez a fost creat și folosit încă din Evul Mediu, fiind un adevărat elixir miraculos, capabil să mențină sănătatea și starea de bine a organismului. Chiar și în ziua de azi este folosit de numeroșii adepți ai medicinei naturiste datorită proprietăților sale vindecătoare.

Bitterul suedez este folosit în tratarea a numeroase afecțiuni interne, cum ar fi: afecțiuni renale, boli cardiace, afecțiuni hepatice, probleme menstruale, stimularea imunității. Chiar daca nu suferiți de vreo boală, este recomandat consumul acestuia pentru prevenție.

Bitterul suedez are proprietăți antivirale, antiinflamatoare și antibacteriene,  fiind unul din cele mai minunate remedii, prescris foarte frecvent pentru atenuarea simptomelor infecţiilor urinare. Efectul antiinflamator îi este conferit de ienupăr, o plantă care acţionează similar unui dezinfectant.

Rețeta pe care v-o propunem astăzi este realizată din 23 de plante și poate fi făcută foarte ușor în casă. Plantele se pot procura de la magazinele naturiste.

Ingrediente pentru bitter suedez:

Pentru a face bitter suedez aveți nevoie, pe lângă plantele de mai jos, de alcool alimentar de 70 de grade, 10 litri.

1. Rădăcină de angelică
2. Rădăcină de astragal
3. Cordiceps
4. Tătăneasă
5. Ienupăr
6. Ginko Biloba
7. Ghimbir
8. Armurariu
9. Lemn Dulce
10. Pătrunjel
11. Radăcina de brusture
12. Iarbă de pufuliță
13. Iarbă de ghimpe
14. Echinaceea
15. Frunze de pătlagină
16. Flori de trifoi roșu
17. Scorțișoară
18. Frunze de ștevie dulce
19. Rizomi de ghimbir
20. Hibiscus
21. Păpădie
22. Frunze mesteacăn
23. Măceșe

Plantele sunt ambalate în plicuri cu un gramaj între 20-60 grame, în funcție de cum le găsiți.

Mod de preparare:

Plantele se mărunțesc, dacă e cazul, se amestecă și se pun într-un borcan de sticlă, de 10 litri. Se adaugă alcoolul peste ele și se închide borcanul ermetic. Se lasă la macerat 14 zile, în loc întunecos, ferit de lumina soarelui. Se agită vasul de 3-4 ori pe zi, pentru a facilita extragerea substanțelor active din plante.

După cele 14 zile, preparatul se filtrează printr-un tifon curat și se pune în sticle mai mici, tot de sticlă. Nu folosiți sticle de plastic!

Depozitarea lor se face la fel, în loc întunecos, iar sticlele trebuie închise ermetic.

Daca doriți o cantitate mai mică, reduceți cantitățile de plante direct proporțional cu cantitatea de alcool.

Cum se consuma bitterul suedez:

Bitterul astfel obținut se poate consuma zilnic, 10-20 picături la un pahar cu apă sau ceai.

În scop profilactic se administrează câte 2 lingurițe zilnic, dimineața și seara, cu 30 de minute înainte de masă, diluate în 100 ml de ceai sau apă.

În scop curativ se administrează astfel: o lingură de bitter, diluată în 100 ml de ceai se consumă cu jumătate de oră înainte de micul-dejun, o lingură de bitter, diluată în 100 ml de ceai se consumă cu jumătate de oră după masa de prânz și încă o lingură după cină. Se poate înlocui ceaiul cu apa.

Remediul este eficient în caz de:

  • paraziți intestinali
  • echimoze
  • negi
  • cicatrici
  • tăieturi, răni
  • reumatism
  • anemie
  • purificare sangvină
  • febră
  • reglează menstruația
  • tuberculoză
  • hemoroizi
  • hidropizie
  • diskinezie biliară
  • colici
  • balonare
  • flatulență
  • dureri de stomac
  • dureri de gât
  • afte bucale
  • dureri de dinți
  • eczeme
  • cataractă
  • digestie lentă
  • durere de cap
  • amețeală
  • întărește memoria
  • indigestie
  • cancer

sursa foto: narcisvirgiliu.ro

Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook, printr-un Like AICI.04

Comentarii

Share.