Beneficiile catinei pentru sistemul imunitar

0

Catina, sau ginsengul romanesc, are proprietati de-a dreptul miraculoase asupra organismului nostru. Fructele de catina sunt cele mai bogate in vitamina C, precum si in vitamina E, vitamina A, K, F, P, complexul de vitamine B, proteine, calciu, magneziu, fier, sodiu, potasiu, betacaroten, ulei, celuloza.

Catina este considerata un bun antiinflamator, cicatrizant, antibiotic si chiar anticancerigen, iar pentru sistemul imunitar este un suport desavarsit. Poate avea si efecte benefice in tratamentul depresiei, a faringitei, dar si in cel al gripei. 

Unde si cand se cultiva catina

Catina creste pe terenuri nisipoase si insorite si se cultiva, de regula, primavara sau toamna. Catina infloreste in perioada verii, in lunile aprilie-mai si se cultiva pe final de august pana prin septembrie.

Catina poate fi consumata sub mai multe feluri: in stare pura, cu miere, sub forma de pulbere, suc, ulei, vin, gem, ceai, tinctura, etc.

Fructele de catina se pot pastra la congelator, fara a-si pierde proprietatile.

Beneficiile catinei

Catina are efecte benefice in ameliorarea problemelor respiratorii, cum ar fi astmul, tusea cronica sau alte tulburari de respiratie.

Catina vindeca bolile de stomac

Uleiul de catina are proprietati curative si protejeaza sistemului gastrointestinal, reducand efectul daunator al unor bacterii cum este E-coli.

Catina regenereaza pielea

Catina are beneficii nemaipomenite in cazul unor afectiuni ca: acneea, arsurile, dermatitele, eczemele, rosacea, ranile, iar cantitatea foarte mare de Omega 7 pe care o contine, ajuta pielea sa se regenereze, minimizand si aspectul ridurilor.

Catina si curele de slabit

Catina ajuta de asemenea si in curele de slabire. Omega 7, pe care o contine, are capacitatea de a impiedica trupul sa mai stocheze grasime.

Catina ajuta sistemul imunitar, creste nivelul de energie si ofera protectie impotriva razelor ultraviolete.

Catina o puteti cumpara din piete ca sa o preparati acasa sau o puteti cumpara in una din formele prezentate mai sus: in borcane cu miere, pulbere de catina, ulei de catina, gem etc.

Catina se ia in fiecare dimineata, cate o lingura pe stomacul gol. In acest mod veti fi aparti impotriva racelilor si gripelor.

Pentru a incepe o cura cu catina pe termen lung pentru tratarea anumitor afectiuni, va recomandam sa consultati un medic specialist sau un fitoterapeut!

Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook, printr-un Like AICI.

Comentarii

Share.