Masa de Sarbatori va fi plina cu bunatati anul acesta. Sarmale, friptura, cotlete, costita de porc, ceafa, pulpa, salata de boeuf, carnati, cozonac, prajituri si multe alte preparate vor fi gustate de catre toti cei dragi de Craciun.
In ceea ce priveste prepararea carnatilor, fiecare dintre noi vrea sa gaseasca in fiecare an o reteta mai buna, mai gustoasa pentru a-si impresiona familia dar si invitatii De aceea, vrem sa va prezentam care sunt cele mai bune condimente pe care le puteti folosi in prepararea carnatilor, astfel incat sa obtineti cei mai buni carnati de Craciun.
De ce ne plac carnatii atat de mult?
Pe langa faptul ca sunt un preparat traditional care nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Craciun, carnatii pot fi folositi la o multime de alte retete dupa ce au fost pregatiti. Carnatii de casa nu sunt greu de facut, ai nevoie doar de putin curaj pentru a incerca, dar si pentru a schimba putin reteta anul acesta. De ce? Pentru ca sa obtii cei mai deliciosi si gustosi carnati.
Pentru a face carnati ai nevoie de carne, mate si condimente. Carnea cea mai potrivita pentru carnati este pieptul de porc, insa poti face si mix de porc cu vita sau vita cu oaie, in functie de preferinte, insa ceea ce da gustul carnatilor sunt condimentele folosite, de aceea trebuie alese si combinate cu grija.
Carnati aromati si gustosi
Daca v-ati plictisit de reteta clasica, va recomandam sa preparati carnati aromatic si deliciosi cu un ingredient mai putin cunoscut si folosit. Folositi, pe cat posibil, carne de tara, bio si adaugati in reteta maximum 4-5 boabe de ienibahar, zdrobite. Pentru ca aroma sa fie perfecta, adaugati si o lingura de boabe de coriandru pisate.
Sfatul nostru: Folositi o cantitate mai mica de boabe de ienibahar pentru ca aroma s-ar putea sa vi se para prea puternica.
Carnati de casa din Bucovina
In Bucovina, carnatii de casa se prepara cu sare, piper si usturoi, dupa gust. Insa cele mai iscusite gospodine folosesc si coriandru si nucsoara pentru a le oferi carnatilor o aroma deosebita. Familia voastra va iubi acest preparat!
Carnatii ardelenesti au un condiment secret
Nu va ganditi ca ardelenii se lasa mai prejos. Si ei prepara carnati gustosi, folosind un condiment ce ii ajuta sa aiba mancaruri traditionale deosebite. Cimbrul maruntit este condimentul folosit de catre ardeleni in prepararea carnatilor de casa. Desigur, usturoiul, sarea si piperul nu lipsesc din nicio reteta.
Carnatii deliciosi din Banat
In Banat, gospodinele adauga pe langa condimentele clasice si putina boia de ardei dulce. De asemenea, secretul lor este ca folosesc piper proaspat macinat. Diferenta de gust se simte in fiecare preparat!
De asemenea, un alt truc pe care il folosesc cei din Banat este ca tin usturoiul pisat in apa cu 5 linguri de sare, timp de o ora, inainte de a il adauga in amestecul pentru carnati.
Orice reteta va hotarati sa o aplicati, nu uitati ca si condimentele sunt un factor important in prepararea celor mai buni carnati de casa! Voi aveti si alte ingrediente numai de voi stiute pe care le folositi?
AGROHERBS VA RECOMANDA:
Delicii din camara: cum prepari acasa uleiuri aromate pentru mancaruri
Reteta italieneasca de rosii uscate in ulei de masline
Reteta rapida de varza murata, este gata in cateva zile!
Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook AGROHERBS printr-un Like AICI.
sursa foto: http://bucrom.ro