Reteta de vinete cu maioneza: secretele unei salate reusite

0

Salata de vinete cu maioneza este una din gustarile adorate de romani, mai ales pe timpul verii, cand vinetele sunt in plin sezon, fiind extrem de gustoase si bune.

Insa care sunt secretele unei salate de vinete cu maioneza reusite? Desi in aparenta este simplu sa faci o salata de vinete, daca nu respecti cativa pasi, poti obtine o salata iute sau amara.

Dar hai sa vedem de ce ingrediente avem nevoie pentru a prepara aceasta salata de vinete cu maioneza.

Ingrediente pentru salata de vinete cu maioneza:

  • 3-4 vinete
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • ulei de floarea soarelui
  • sare
  • optional, zeama de lamaie
  • 1 lingurita de mustar

Mod de preparare a salatei de vinete cu maioneza:

  1. Vinetele se spala sub jet de apa, se sterg cu un prosop de hartie si se pun la copt. Coacerea se poate face fie pe un gratar cu lemne sau carbuni, fie in cuptorul aragazului, pe gratar sau in tava. Daca optati pentru a coace vinetele in tava de la aragaz, folositi hartie de copt.
  2. Vinetele se intorc de pe o parte pe alta, astfel incat sa nu se arda. Cand incep sa crape inseamna ca sunt gata si se iau de pe foc.
  3. Se curata si se pun la scurs intr-un vas de lemn sau de plastic. Metalul va afecta gustul vinetelor si vor favoriza oxidarea.

    Atentie!!! Daca vinetele nu se lasa la scurs cel putin o ora, acestea vor deveni amare si iuti la gust!

  4.  Vinetele se toaca marunt, ideal cu un satar de lemn, pe un tocator de lemn sau plastic. Daca nu aveti rabdare sa le tocati manual, puteti folosi si un blender, cum e acesta de AICI, pentru a obtine o pasta bine maruntita.
  5. Odata tocate, se pune sare peste vinete si se amesteca cu o lingura de lemn. Incepeti sa adaugati ulei de floarea soarelui, amestecand continuu, ca la maioneza. Adaugati si ceapa tocata fin si incorporati-o in salata de vinete.

    Atentie! Nu tocati ceapa in blender, pentru ca aceasta isi va lasa multa apa, ceea ce nu dorim sa avem in salata noastra.

Reteta rapida de maioneza, e gata in cateva minute:

O reteta rapida de maioneza care e gata in cateva minute, se obtine cu ajutorul unui mixer vertical. In vasul inalt al mixerului vertical, cum e cel de AICI, se pune un ou intreg, un praf de sare, o lingurita de mustar si 200 ml de ulei de floarea soarelui.

Se introduce mixerul vertical in vas, se apasa butonul de Power si se ridica incet de la fundul vasului in sus, pana se incorporeaza tot uleiul. Mai puteti adauga ulei, in functie de cantitatea dorita de maioneza.

Maioneza astfel obtinuta are o textura fina, cremoasa, si mai putin grea decat maioneza clasica, obtinuta din galbenus de ou si ulei.

Peste salata de vinete se adauga maioneza astfel obtinuta si se amesteca bine pana se incorporeaza complet. Se ma adauga sare si piper, dupa gust.

Citeste si Secretele celor mai buni ardei copti: cum se aleg, coc si curata cel mai usor

Citeste si Cum se face dulceata de ardei iuti

Citeste si Cum conservi la borcan ardeii pentru umplut

Citeste si Reteta rapida de varza murata, este gata in cateva zile!

Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook AGROHERBS printr-un Like AICI.

Comentarii

Share.