Cum sa faci iaurt de casa – reteta simpla si rapida

0

Vi se pare ca iaurtul din comert nu mai seamana cu gustul iaurtului din copilarie? Va doriti sa mancati un iaurt sanatos, facut in casa chiar de voi?

Suna complicat, nu-i asa? Dar reteta de iaurt de casa pe care v-o propunem e extrem de simpla si usor de facut, incat oricine o poate face.

Iata care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a face iaurt de casa:

– 2 litri de lapte nepasteurizat
– 150 gr de iaurt natural, BIO

Cel mai bine este va procurati aceste ingrediente din piete, de la tarani sau din surse sigure, nu recomandam produsele din magazine. Daca insa nu aveti o sursa pentru iaurt BIO, cautati in magazine produse pe care sa scrie „culturi active/culturi vii”.

sursa foto: pinterest.com

Mod de preparare a iaurtului de casa:

Puneti laptele intr-o oala la fiert, asigurandu-va ca nu se va lipi de aceasta. Dupa ce a fiert, luati oala de pe foc si lasati-o sa se raceasca, dar nu de tot, laptele trebuie sa fie caldut. Il puteti incerca cu un deget, daca nu aveti un termometru cu care sa masurati temperatura, Temperatura laptelui trebuie sa fie similara cu temperatura corpului nostru, adica 37 de grade.

Pune apoi laptele intr-un vas de lut sau de sticla. Adauga iaurtul peste lapte. Iaurtul trebuie sa fie la temperatura camerei, in nici un caz rece.

Amestecati bine pana ce compozitia este omogenizata complet. Acoperiti apoi cu un prosop curat si lasati vasul in casa, langa o sursa de caldura.

Daca faceti aceasta reteta in timpul verii, nu puneti vasul in bataia directa a soarelui!

Dupa 5-6 ore, iaurtul ar trebui sa fie gata. Gustati pentru a vedea daca este suficient de acru, dupa gustul vostru, iar daca nu, il mai lasati cateva ore, pana ajunge la gustul dorit.

Cand iaurtul este gata, il puneti in borcane mai mici la frigider si le puteti consuma oricand doriti.

Daca va place iaurtul cu fructe, iaurtul de casa este perfect pentru a-l combina cu fructele preferate. Le puteti adauga bucati in iaurt sau le puteti pasa, facand un sos de fructe. Oricare ar fi modalitatea aleasa, va asiguram ca va fi o combinatie delicioasa!

sursa foto: iStock

sursa foto: iStock

Iaurtul este un aliment anti-microbi pe care trebuie sa il consumam cat mai des, mai ales daca este BIO, iar o lista completa de alimente anti-microbi care nu trebuie sa ne lipseasca din camara gasiti AICI si AICI.

Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook, printr-un Like AICI.

Comentarii

Distribuie.