Amestec de carne tocată de vită ideal pentru tacos, chili con carne, spaghete

0

Carnea de vită este apreciată peste tot în lume. Ea se regăsește în aproape toate bucătăriile internaționale, fie în preparate ce sunt gata în câteva zeci de minute, fie în adevărate regaluri culinare, care desfată simțurile iubitorilor acestui tip de carne.

Însă este și o carne pretențioasă la gătit, mai tare decât cea de porc, iar dacă nu știți cum să o pregătiți, sunt mari șanse să iasă tare, imposibil de mâncat.

Carnea de vită este o carne mult mai sănătoasă decât carnea de porc sau de pui, fiind o sursă bogată de vitamine și substanțe nutritive. Carnea de vită poate fi preparată în numeroase moduri: la grătar, prăjită sau fiartă, în supe și ciorbe, sosuri sau la cuptor.

Și carnea de vită tocată este absolut delicioasă și poate fi folosită la mulțime de preparate, cum ar fi rețete de chiftele, tacos, chili con carne, spaghete, mici de casă, cârnați și multe altele.

Dacă nu vă place să petreceți multe ore in bucătărie pentru cine elaborate și sunteți adepții unor cine rapide, atunci această rețetă de amestec de carne de vită tocată vă va plăcea cu siguranță. Se pregătește ușor și se poate porționa și păstra la congelator fără nici un fel de problemă.

Ori de cate ori aveți poftă de un preparat care conține și amestec din carne de vita, veți decongela și veți folosi după preferințe.

Vă întrebați cum să pregătiți carnea de vită tocată, astfel încât gustul să fie unul desăvârșit?

Cum se asezonează carnea

Ingrediente pentru asezonarea cărnii tocate: sare, piper, ceapă, usturoi, ulei de măsline.

Cum se pregătește:

  1. Într-o tigaie încingeți uleiul de măsline la foc mediu-mare.
  2. Adăugați ceapa tocată în tigaie și gătiți până se înmoaie.
  3. Apoi adăugați carne de vită măcinată, usturoi și condimente. Se amestecă.
  4. Continuați să gătiți și amestecați timp de 15 minute sau până când carnea de vită se rumenește și își schimbă culoarea în maroniu închis.
  5. Savurați amestecul în tacos, în sos spaghetti, chili etc.

Unul dintre secretele pentru a obține o aromă foarte bună este să sotați ceapa și usturoiul înainte de a adăuga carnea de vită. Aceasta va căpăta o aromă și un gust excelente!

Cum să congelați amestecul de carne tocată

  1. Lăsați carnea de vită să se răcească complet.
  2. Puneți carnea de vită într-o pungă pentru congelator și așezați-o pe blatul de bucătărie.
  3. Scoateți, prin presare, aerul suplimentar din pungă și sigilați-o.
  4. Etichetați punga, astfel încât să vă fie ușor să o identificați in congelator.
  5. Carnea de vită tocată și gătită astfel, poate fi păstrată în congelator până la 4 luni.

Veți fi uimiți de cât de puțin timp vă va lua să pregătiți o cină rapidă cu acest amestec gata preparat. Doar scoateți porția din congelator și adăugați amestecul în felul de mâncare dorit. Cina este gata și aveți mai mult timp de petrecut cu cei dragi!

Comentarii

Share.