8 Modalități uimitoare de a folosi turmericul în grădină pentru a salva plantele

0

Turmericul sau curcuma, este un super aliment și, în afară de utilizările sale în bucătărie, poate fi minunat și pentru plantele tale. Aceste utilizări ale turmericului în grădină sunt cele mai bune exemple!

Turmericul este unul dintre cele mai folosite condimente în bucătăriile indiene. Acest super aliment este plin de antioxidanți, are proprietăți antiinflamatorii și antiseptice și are compuși care ajută la combaterea cancerului, îmbunătățește sănătatea creierului, digestia și chiar mult mai mule.

Dar te-ai gândit vreodată că ar putea fi util și în grădină? Vezi mai jos aceste utilizări ale turmericului:

1. Pesticid

Turmericul este un super aliment pentru noi, dar furnicile și alți dăunători îl urăsc. Pentru a respinge dăunătorii, în special furnicile, presărați puțin turmeric în jurul bazei și frunzelor plantei.

Nu uitați, atunci când utilizați produse ecologice, persistența este cheia.

2. Vindecă rănile

Dacă te-ai rănit vreodată în timpul grădinăritului, fie aplici o pastă groasă, fie presari pulbere de turmeric pe rană pentru o vindecare naturală și sigură.

Pudra de turmeric va preveni orice boala bacteriana sau fungică.

3. Te scapă de mucegaiul praf al plantelor

Dacă plantele suferă de mucegai, turmericul le va ajuta. Se amestecă o parte turmeric și 2 părți cenușă de lemn. Presară această pulbere pe plantele infectate într-o zi fără vânt.

Se recomandă să pulverizați dimineața devreme, deoarece roua de pe frunze va adera la pulbere.

4. Tratează mușcăturile de insecte

Ai fost mușcat de o insectă când lucrai în grădină? Adaugă puțină apă la 2 lingurițe de pudră de turmeric și aplica direct pe mușcătură.

Turmericul se absoarbe rapid în piele, reduce mâncărimea și vindecă inflamația.

Citește și: Combinatia minune care lupta impotriva a peste 20 de afectiuni: ceaiul de GHIMBIR si TURMERIC

5. Fungicid natural

Cele mai multe persoane se confruntă cu boli fungice la plante și este întotdeauna o opțiune sigură să folosești turmericul, mai degrabă decât tratamente antifungice sintetice.

Presară turmeric pe zona infectată a plantei. De asemenea, poți aplica și un strat subțire de pasta de turmeric, realizată din pulbere de turmeric și apă.

6. Vindecă rănile plantelor

Turmericul este bine cunoscut pentru proprietățile sale de vindecare, iar plantele pot suferi, de asemenea, de diferite tipuri de răni, cum ar fi prin tăiere, crengi rupte, deteriorate din cauza animalelor sau de la altoire.

Aplică o pastă groasă de turmeric și vezi cum se vindecă!

7. Vopsea naturală

Nu este un secret faptul că turmericul este un colorant natural și este foarte ușor să vopsești hainele sau chiar ouăle de Paște.

Poți folosi pulberea amestecată în apă pentru a obține o culoare naturală strălucitoare pentru a picta chiar și pe jardiniere din lemn.

8. Arta DIY cu turmeric

Poți utiliza turmericul pentru a crea opere de artă DIY, datorită culorii sale vibrante.

turmericul în grădină

sursă: https://balconygardenweb.com/

Comentarii

Share.

Susține-ne cu un Like!