Delicii din camara: cum prepari acasa uleiuri aromate pentru mancaruri

0

Cele mai gustoase fripturi si mancaruri se fac cu ajutorul unui ingredient secret: uleiul aromat. Impresioneaza-ti si tu musafirii si prepara uleiuri aromate pentru ca preparatele tale sa fie gustoase si fragede.

Cum prepari un astfel de ulei aromat?

Ai nevoie doar de cateva ingrediente pe care sigur le ai in bucatarie. Vei avea uleiuri aromate pe care nu le asesti pe niciun raft, in niciun supermarket.

De ce ai nevoie pentru a prepara uleiuri aromate?

– Un blender;
– O oala;
– O strecuratoare;
– Ulei, preferabil ulei de masline;
– Sticla cu dop;
– Ingredientele preferate (aici poti alege migdale, fistic, nuci, oregano, ardei iute sau orice altceva iti mai doresti).

Modul de preparare este simplu: la 200 ml de ulei se adauga jumatate de lingura de ingrediente alese.

Ulei cu nuci, perfect pentru fripturi apetisante

Pentru a realiza ulei cu nuci sau cu alune, trebuie sa pui in aplicare aceasta reteta. Pune pe foc uleiul si
nucile, timp de 5 minute, la un foc mic spre mediu. Apoi, lasa totul sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit, poti pune uleiul in sticle, insa nu arunca nucile, pune-le in sticla impreuna cu uleiul, acestea ii vor da o aroma delicioasa uleiului si, implicit, preparatelor tale.

Ulei aromat cu ierburi

Pentru a prepara ulei cu rozmarin, oregano si cimbru, poti aplica aceasta reteta: pune ulei pe aragaz, la foc mic. Cand acesta incepe sa se incalzeasca, opreste focul. In timp ce uleiul este pe foc, amesteca bine ingredientele, incercand sa le si pisezi pentru ca aromele sa iasa din ele si sa se amestece.

Apoi, pune in ulei boia de arde iute, usturoi, frunze de dafin, fulgi de ardei si sare, dupa care adauga ierburile de mai sus si putin suc de lamiae. Lasa totul sa se raceasca bine, strecoara uleiul si pastreaza-l la frigider.

Il poti folosi pentru o multime de preparate, de la mancaruri, la fripturi, paste sau chiar si salate. Vei vedea ca acest ulei le va oferi preparatelor tale o aroma aparte. Suna delicios, nu-I asa?

Cum se pastreaza uleiurile preparate de tine?

– Uleiurile astfel preparate se pastreaza numai la frigider, in sticlute mici din sticla;
– Inainte sa le folosesti, scoate-le din frigider si tine-le la temperatura camerei timp de un sfert de ora;
– Nu le folosi daca prajesti ceva la temperaturi foarte inalte.

AGROHERBS VA RECOMANDA:

Reteta italieneasca de rosii uscate in ulei de masline

Cum se face dulceata de ardei iuti

Cum se prepara dulceata de nuci verzi

Cum sa faci iaurt de casa – reteta simpla si rapida

Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook, printr-un Like AICI.

Comentarii

Share.