O lingurita de ulei de cocos in cafeaua de dimineata ajuta la arderea caloriilor

0

Adaugarea unei lingurite de ulei de cocos in cafeaua de dimineata ajuta la arderea caloriilor si scaderea in greutate. Vi se pare ciudata aceasta combinatie, ulei de cocos in cafea? Desi poate parea o asociere nu foarte fericita si probabil va dezgusta ideea de a adauga ceva gras in cafea, ei bine, nu e asa,

Uleiul de cocos nu va face cafeaua grasa, din contra, ii da o cremozitate aparte, un gust delicios si sanatos, si nici nu o raceste, pastrandu-i in acelasi timp taria.

Aceasta reteta are un gust delicios datorita grasimilor vegetale, care nu contin zahar, organisme modificate genetic sau gluten. Grasimile vegetale cresc nivelul colesterolului bun, reducand riscul bolilor de inima.

Incepe sa consumi aceasta batura delicioasa, combinata cu un mic-dejun sanatos, pentru a va energiza organismul si a va imbunatati considerabil sanatatea. Uleiul de cocos este bogat in vitamina K2, care sustine sanatatea osoasa si reduce riscul de aparitie a osteoporozei.

Adaugarea uleiului de cocos in cafea nu provoca cresteri in greutate, din contra, stimuleaza metabolismul si ajuta la arderea grasimilor. Acest ulei este bogat in acizi grasi cu lant mediu, care sunt metabolizati in mod diferit fata de acizii grasi cu lant lung, gasiti in alte uleiuri. Cercetatorii au descoperit ca consumul zilnic de 1 lingurita de grasimi cu lant mediu (cum ar fi uleiul de nuca de cocos) creste cu 5% consumul de energie sau pana la 120 de calorii zilnic.

Daca vi se pare ciudat gustul, puteti sa adaugati putina miere, vanilie si scortisoara.

Reteta de cafea cremoasa cu ulei de cocos

Ingrediente:

– 1/4 lingurita de ulei de cocos organic
– 1 lingurita de extract de vanilie
– 1 lingurita de scortisoara
– 1 lingurita de cacao pudra, optional!
– 1/2 lingurita de miere (puteti sa nu o adaugati daca nu va place cafeaua dulce)

Instructiuni:

Intr-un bol, puneti toate ingredientele si amestecati-le pana cand obtineti un amestec omogen. Transferati-l intr-un borcan de sticla cu capac etans.

Cum se prepara:

Fa-ti o ceasca de cafea din cafeaua ta preferata si adauga 1-2 lingurite din crema de ulei de cocos, pune-le intr-un blender si amesteca-le bine timp de cinci secunde. Optional, mai puteti adauga ulterior o lingurita de ulei de cocos pentru mai multa cremozitate.

Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook, printr-un Like AICI.

Comentarii

Distribuie.