10 Beneficii ale consumului de ardei iute

0

Consumul de ardei iute este extrem de sanatos pentru organismul uman. Iuteala ardeiului este data de o substanta numita capsaicina, cu cat cantitatea de capsaicina este mai mare, cu atat ardeiul este mai iute. Capsaicina are numeroase proprietati medicinale, transformand ardeiul in unul din cele mai sanatoase alimente din lume.

Iata care sunt cele mai importante 10 beneficii ale consumului de ardei iute:

1. Ardeiul iute are proprietati antiinflamatoare

Capsaicina din ardeiul iute este cea care confera ardeiului proprietatile antiinflamatorii, pentru ca blocheaza substanta P, cea care este asociata cu procesele inflamatorii. Astfel, consumand regulat ardei iute puteti intarzia aparitia artritei.

2. Ardeiul iute amelioreaza durerea

Aplicarea locala a capsaicinei amelioreaza durerea cauzata de artrita, psoriazis si neuropatia diabetica.

3. Ardeiul iute imbunatateste digestia

Gustul iute stimuleaza apetitul si imbunatateste digestia. O digestie buna ofera organismului nutrientii de care acesta are nevoie si energie, pe cand o digestie proasta transforma alimentele in toxine.

4.  Ardeiul iute imbunatateste sanatatea cardiovasculara

Consumul de ardei iute reduce colesterolul si nivelul de trigliceride, prevenind formarea cheagurilor de sange.

5. Ardeiul iute ajuta sistemul imunitar

Ardeiul iute contine vitaminele A si C, culoarea rosie fiind data de continutul ridicat de betacaroten, iar cateva lingurite de ardei iute ajuta organismul sa lupte contra infectiilor,

6. Ardeiul iute este eficient in curele de slabire

Capsaicina continuta de ardeiul iute genereaza caldura in organism, ceea ce duce la o ardere suplimentara a caloriilor in organism, iar asta se traduce prin scaderea in greutate.

7. Ardeiul iute previne ulcerul stomacal

Se crede ca alimentele iuti cauzeaza ulcerul de stomac, insa aceasta este o parere gresita, studiile demonstrand ca ardeiul iute nu cauzeaz ulcer, din contra, previne aparitia lui pentru ca distruge bacteriile nocive si stimuleaza secretia de sucuri gastrice cu rol protector.

8. Ardeiul iute previne cancerul de prostata

Cercetarile realizate in cazul cancerului de prostata au aratat ca celulele canceroase sunt distruse foarte eficient de capsaicina din ardeiul iute. Se recomanda administrarea unei cantitate de 400 mg de capsaicina de trei ori pe saptamana pentru a preveni cancerul de prostata.

9. Ardeiul iute scade tensiunea arteriala

Ardeiul iute este unul dintre cele mai bune remedii impotriva hipertensiunii arteriale, curata arterele si contribuie la diminuarea colesterolului rau sau a trigliceridelor.

10. Ardeiul iute previne diabetul de tip 2

Consumul frecvent de ardei iute previne aparitia diabetului de tip 2. Un studiu publicat in Jurnalul American de Nutritie Clinica arata ca, daca ardeiul iute este consumat in mod regulat, scade nevoia organismului de a secreta insulina, reducand astfel nivelul glucozei din sange dupa mese.

Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook, printr-un Like AICI.

[fbcomments url="" width="100%" count="off" num="5"]
Distribuie.