Există atât de multe diete speciale în zilele noastre încât să rămâi la curent cu toate acestea poate fi o treabă extrem de complicată . Există, de asemenea, atât de multe motive diferite pentru fiecare în parte, dar există un lucru pe care toate aceste diete le au în comun: obiceiurile alimentare sănătoase.
Idel ar fi să nu urmăm o dietă specială, ci pur și simplu să stăm departe de alimentele puternic procesate și să mâncăm cât mai proaspăt posibil. Asta înseamnă să putem încorpora varietate de alimente și, cel mai important, să ne aventurăm să descoperim cele mai bune rețete din toate tipurile de diete.
Semințele de chia sunt acum la mare căutare, fiind foarte populare printre cei care urmează diete vegane, dar nu numai.
Semințele de chia sunt o sursă bogată de calciu, fosfor, acizi grași Omega 3 și Omega 6, fibre și antioxidanți, necesare pentru buna funcționare a organismului. Unul dintre acizii grași prezenți în semințele de chia (acidul alfa-linoleic – ALA) este un excelent antiinflamator.
Budincile din semințe de chia sunt preferate la micul dejun în zilele noastre. Este o rețetă uimitor de simplă, care poate fi combinată cu o seară înainte pentru a face micul dejun un succes – iar când aveți o familie care iese grăbită pe ușă, este o necesitate!
Făcută cu lapte de migdale sau de soia, această budincă delicioasă din semințe de chia poate fi îmbogățită cu fructe, nuci, dulcețuri și orice altceva îți mai dorești.
Semințele de chia nu au aproape nici o aromă, ceea ce le face perfecte pentru budincă, deoarece vor absorbi gustul celorlalte ingrediente.
Budinca de chia este extrem de ușor de făcut. Tot ce trebuie să faci este sa înmoi semințele peste noapte în lapte vegetal iar dimineața vei avea un mic-dejun nutritiv, gata pregătit pentru a fi savurat.
Astăzi vă vom prezenta o rețetă delicioasă de budinca de chia cu cireșe și anason stelat.
Rețetă delicioasă de budinca de chia cu cireșe și anason stelat
Ingrediente pentru o porție:
- ¼ cană semințe de chia
- 1½ cană lapte de migdale neîndulcit
- 2 linguri de sirop de arțar pur
- 1½ linguriță extract de vanilie
- ½ cană (aproximativ 8) cireșe congelate sau proaspete fără sâmburi
- ¾ cană apă
- 1 steluță de anason stelat
- 2 linguri de migdale felii
Instrucțiuni:
Într-un castron sau un borcan de sticlă, combinați semințele de chia, laptele de migdale, 1 lingură de sirop de arțar și vanilia. Se amestecă, se acoperă și se dă la frigider peste noapte.
Într-o cratiță, combinați cireșele, apa, 1 lingură de sirop de arțar și anasonul stelat. Fierbeți până când apa s-a redus cu ¾ și s-a îngroșat ușor, probabil aproximativ 15 până la 20 de minute.
Scoateți anasonul stelat. Toate acestea pot fi făcute în avans și lăsate la frigider până la servire.
Într-o tigaie uscată, la foc mediu, prăjiți migdalele până devin aurii, aproximativ 5 minute.
Pentru a servi, turnați compoziția cu cireșe peste budinca de semințe de chia și acoperiți cu migdale prăjite.
Anasonul este un ingredient cu un gust dulce și o aromă caldă, ideală pentru a condimenta deserturile.
Ceaiul de anason conferă organismului beneficii importante. Susține digestia, elimină balonarea, disconfortul abdominal, colicile. Are proprietăți antivirale, fiind util în tratarea simptomelor gripei, răcelii, bronșitei. Întărește sistemul imunitar. Stimulează apetitul, fiind benefic în anorexie. Conține ulei esențial bogat în anetol, care ajută (în uz extern) la eliminarea bacteriilor și fungilor.
sursă: https://www.jamieoliver.com/