5 Sfaturi utile pentru a alege tractorul potrivit pentru ferma ta

0

Tractorul este, poate, cel mai important utilaj pentru un fermier, iar cu cat ferma este mai mare și culturile mai variate, cu atât importanța lui crește.

De aceea, achiziția unui tractor este o operațiune extrem de serioasă, care necesită o documentare temeinică în prealabil și un calcul atent de buget.

În acest articol vă vom prezenta 5 sfaturi care să vă ajute să alegeți tractorul potrivit nevoilor din ferma voastră.

1. Faceți o analiză a nevoilor

Primul pas în acest proces este să analizați nevoile din ferma pe care o dețineți și care sunt activitățile care necesită folosirea unui tractor.

O fermă mare are nevoie de un tractor cu putere mare, care să realizeze o varietate de sarcini agricole, cum ar fi pregătirea patului germinativ, semănat, erbicidat, aplicat îngrășăminte, balotat, etc., pe când într-o fermă mică, de familie, un tractor mai mic, de 100 CP poate sa fie suficient.

2. Determinați puterea tractorului de care aveți nevoie

În funcție de lucrările pe care le veți face și dimensiunea fermei, veți determina și puterea pe care trebuie să o aibă tractorul. În afară de varietatea sarcinilor care trebuie îndeplinite, trebuie să luați în calcul și ce alte utilaje agricole veți mai folosi împreună cu tractorul.

3. Ce fel de activități veți face cu tractorul

Activitățile la care veți folosi tractorul sunt, de asemenea, importante în alegerea acestuia. Îl veți folosi la lucrările de prelucrare a solului și întreținere a culturilor, sau la alte tipuri de lucrări din fermă? Îl veți folosi la deszăpezire? Veți transporta și obiecte grele, cum ar fi saci cu furaje, baloturi de fân, pietriș și mulci sau sau la încărcat-descărcat baloturi și îngrășăminte?

Toate acestea vă vor ajuta să determinați puterea tractorului de care aveți nevoie.

4. Care este bugetul disponibil

Bugetul poate fi un criteriu foarte important în alegerea tractorului potrivit, iar dacă sunteți un fermier la început de drum, aceasta poate fi o investiție costisitoare. Un tractor second-hand, bine îngrijit și întreținut poate fi o opțiune foarte bună în acest caz, iar aici puteți vedea o selecție de tractoare de vânzare pentru a vă face o idee despre buget.

5. Capacitatea de ridicare a tractorului

Acesta este un aspect important, pentru că în funcție de ce aveți de ridicat veți stabili și acest lucru. Tractoarele sunt disponibile cu diferite capacități de ridicare, cum ar fi capacitatea de ridicare a brațelor, capacitatea de ridicare statică sau capacitatea de ridicare pe întreaga înălțime.

Trebuie să știți exact cât de grele vor fi încărcăturile de sol, furaje, fân, gunoi de grajd etc.

Pe lângă toate aceste criterii, trebuie să mai aveți în vedere și faptul că tractoarele cu care se circulă pe drumurile agricole nu au nevoie de înmatriculare, dar atâta timp cât se iese într-un drum public au nevoie de înregistrare la primărie sau înmatriculare în circulație.

Iar începând cu anul 2020, tractoarele nu se mai pot înregistra la primărie fără factură, carte RAR și ITP.

Dacă este necesară înmatricularea în circulație, poate vă doriți și un număr preferențial, iar aici puteți face o verificare disponibilitate număr, pentru a vedea dacă numărul dorit este disponibil.

Sperăm că aceste sfaturi să vă ajute în a face alegerea corectă, potrivită nevoilor din ferma pe care o dețineți.

Image by Racool_studio on Freepik

Comentarii

Share.