Care sunt condimentele potrivite pentru fiecare tip de carne

0

Fie ca este vorba de preparatele pentru masa de Craciun, de preparate pentru o zi onomastica, o petrecere sau pentru o zi obisnuita, poti si tu sa gatesti mancarea perfecta daca tii cont de cateva sfaturi.

In primul rand, carnea trebuie preparata folosind condimente potrivite pentru respectivul tip de carne. Daca vrei sa dai un gust mai bun mancarii, tine cont de condimentele cu care vei putea sa sporesti aroma unui preparat!

Condimentele ideale pentru mancarea din carne de porc

Carnea de porc este un preparat destul de popular pe masa romanilor, ea putand fi gatita intr-o multime de feluri. Fie ca o gatesti la cuptor, o fierbi sau o prajesti, mancarea facuta cu carne de porc va avea un gust si mai bun daca folosesti condimentele potrivite.

Pentru aceasta carne foloseste: rozmarin, salvie, cimbru, tarhon, lemongras, busuioc, anason, coriandru, marar, fenicul, maghiran sau menta.

Carnea de pui, populara si usor de preparat

Carnea de pui este usor de preparat, daca este un pui crescut la tara atunci este si sanatoasa si poate fi gatita atat pentru adulti, cat si pentru copii, fiind extrem de versatila, putand fi folosita aproape in orice preparat.

Cum putem sa o punem si mai mult in evidenta? Folosind ingredientele potrivite pentru aceasta!

Acestea sunt condimentele potrivite pentru o carne de pui gustoasa, gatita ca la carte: busuioc, dafin, chimen, coriandru, marar, lemongras, tarhon, salvie, menta, maghiran.! Combina-le in functie de reteta pe care o aplici si vei vedea diferenta de gust imediat!

Carnea de curcan, sanatoasa si gustoasa cu ingredientele potrivite

Pentru carnea de curcan, te sfatuim sa folosesti tarhon, salvie, rozmarin sau menta. Acestea sunt condimentele care vor face din preparat unul special si gustos. Carnea de curcan este populara datorita faptului ca ajuta la scaderea colesterolul rau din sange.

De asemenea, o singura portie de carne de curcan furnizeaza organismului 65% din necesarul total de proteine de care acesta are nevoie.

Carnea de vita, pretentioasa dar extrem de gustoasa

Carnea de vita este greu de gatit, ea fiind o carne mai pretentioasa, dar sanatoasa in acelasi timp, fiind o sursa excelenta de proteine si de creatina.

Cum o poti asezona pentru si mai multa savoare? In functie de modalitatea de preparare aleasa alege busuioc, dafin sau coriandru, zeama de portocala, sos de soia, piper proaspat macinat.

Condimente pentru carnea de rata

Pentru carnea de rata se recomanda: marar, menta, rozmarin, salvie sau tarhon.

Condimente pentru carnea de miel

Pentru carnea de miel foloseste: menta, busuioc, dafin, cimbru, rozmarin, lemongrass, marar, maghiran, fenicul sau salvie.

Condimente pentru peste si fructe de mare

Prepara cele mai gustoase mancaruri cu peste si fructe de mare. Foloseste: anason, busuioc, maghiran, tarhon, cimbru, marar, rozmarin sau patrunjel.

Condimente pentru salate apetisante

Drept bonus, iti oferim si ingredientele pe care sa le folosesti pentru a prepara o salata perfecta pentru friptura. Foloseste: marar, tarhon, cimbru, busuioc, coriandru, anason, patrunjel sau lemongras.

Nu-ti fie frica sa adaugi si sa combini gusturile in farfurie, vei avea parte de o explozie de arome!

AGROHERBS VA RECOMANDA:

Delicii din camara: cum prepari acasa uleiuri aromate pentru mancaruri

Care sunt condimentele potrivite pentru a obtine cei mai gustosi carnati de Craciun

Vegan? Iata 10 surse de proteine vegetale

Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook AGROHERBS printr-un Like AICI.

sursa foto: http://nutritionadvance.com

Comentarii

Share.