Alimente pe care sa le mananci in sezonul rece

0

Cum vremea rece ne-a luat prin surprindere, suntem nevoiti sa ne adaptam rapid atat in ceea ce priveste imbracamintea, dar si alimentatia.

Este foarte important sa acordam o atentie deosebita nutritiei in perioadele cu temperaturi scazute, deoarece corpul nostru are nevoi speciale, pentru a putea trece peste aceste perioade destul de solicitante.

Dupa o zi lunga prin frig, putine lucruri sunt la fel de reconfortante ca un bol aburind cu o supa de pui cu taitei de casa sau o farfurie de paste calde.

In timpul iernii sau in conditii climatice reci, o cantitate mai mare de mancare nu numai ca ne tine de cald, dar ne face si mai fericiti. In plus, statul in casa este mai frecvent in perioadele reci.

Exista anumite alimente care ne ofera beneficii mai mari decat altele, daca le mancam atunci cand afara sunt temperaturi scazute. Sa vedem care sunt acestea:

Mancarurile fierbinti

Consumul mancarurilor si bauturilor fierbinti in timpul sezonului rece creste senzatia de caldura si confort. De exemplu, supele de pui cu taitei, placintele, painea proaspat coapta, tocanele, supele si fripturile, sunt binevenite pentru organismul nostru.

Un alt avantaj al gatitului in casa in timpul rece este ca in bucatarie va fi mult mai cald, si chiar in intreaga casa. In plus, mirosul de mancare gatita va aduce acea nota de camin, de familie, pe care multi le stim din copilarie si de care, poate, ne e dor cateodata.

Pentru o altfel de senzatie de „fierbinte” puteti incerca mancaruri iuti, va veti incalzi cu siguranta.

Hidratarea

In vremea friguroasa, ultimul lucru din mintea noastra, este cu siguranta un pahar de apar rece sau ceai cu gheata. In orice caz, ne deshidratam foarte repede in sezonul rece ca si in sezonul cald.

Pentru a combate deshidratarea pe timpul iernii, o ceasca de ceai cald este o alegere excelenta. Ceaiul de ghimbir este o optiune deosebit de buna, deoarece acest ingredient natural incalzeste corpul.

Daca nu va place ceaiul de ghimbir, orice alt ceai spicy este bun. Cidrul fierbinte este o alta alegere reconfortanta, hidratanta in timpul temperaturilor scazute. Poti bea o ceasca sau doua de cafea pe zi, dar nu se considera ca si lichid pentru hidratare.

Mancare cu grasimi sanatoase

Un strat de grasime pe corp actioneaza ca un strat protector impotriva frigului, dar nu de aceea grasimea este importanta in timpul iernii. Corpul utilizeaza grasimi pentru a facilita absorbtia vitaminelor A, E, K si D.

Deficientele de vitamina, in special deficitul de vitamina D, pot contribui la depresie si pot afecta sanatatea. Lumina soarelui ajuta la absorbtia vitaminei D, insa primim mai putin soare atunci cand temperaturile scad.

Grasimile sanatoase care trebuie adaugate in dieta includ peste, nuci, unt de arahide, masline, avocado si tofu. Nu uitati sa adaugati si astfel de proteine in dieta voastra! Majoritatea adultilor sanatosi au nevoie de aproximativ 0,8 g de proteine pe kilogram de greutate corporala.

Daca alegeti carnea rosie, retineti ca o portie trebuie sa aiba aproximativ 35 grame, iar consumul acesteia este indicat sa fie limitat de trei ori pe săptamana.

Voi cum va hraniti si hidratati in vremea rece?

Comentarii

Distribuie.