Trucuri de frumusete folosite de femeile japoneze

0

Din cele mai vechi timpuri femeile japoneze au fascinat prin frumusetea lor. Cum oare reusesc sa arate cu 10, 20 de ani mai tinere decat sunt?

Multi veti spune ca de vina este mostenirea genetica, dar noi va spunem ca este mai mult de atat. Femeile japoneze au adevarate ritualuri de infrumusetare, punanad accent pe ingrijirea pielii si a parului, mai mult decat pe machiaj si parfumuri. Cu toate acestea, piata de cosmetice in Japonia este a doua cea mai mare din lume, dupa Statele Unite.

Pe ce pun femeile japoneze accentul?

Simplitate. Produsele traditionale japoneze de infrumusetare tind să fie simple, naturale si non-toxice. Sunt fabricate din ingrediente naturale, cum ar fi taratele de orez, uleiul de camelie, diferite alge marine, frunzele de yomogi (Artemisia princeps) si fasolea azuki, si argila marina.

Subtilitate. Femeile japoneze sunt, in general, subtile, nu pun accentul pe machiajul excesiv. Au mare grija de pielea si de parul lor, sunt atente la cum se imbraca si de aspectul general ingrijit. Sunt atente la alimentatie si depun eforturi pentru a ramane in forma.

Frumusetea de durata este un stil de viata, nu un proiect. Imbatranirea este o parte naturala a vietii, dar fiecare varsta are propria sa frumusete. Pentru a arata si a ne simti bine la orice varsta, trebuie sa avem grija de noi insine, in mod regulat, asa cum fac femeile japoneze.

Ingrijirea tenului

1. Curatarea

O piele frumoasa incepe cu o curatare potrivita. Daca utilizati sapun, este esential sa nu contina aditivi si parfum, cum este sapunul pe baza de Yomogi (Artemisia princeps) sau un sapun pe baza de carbune pentru curatarea porilor, care sunt destul de usoare pentru a nu dizolva excesiv uleiurile naturale ale pielii.

Spalarea fetei cu apa calduta (la temperatura pielii sau putin mai mica) este cheia absoluta. Apa fierbinte indeparteaza uleiurile naturale ale pielii, deschide porii, ceea ce duce la pierderea hidratarii si faciliteaza patrunderea bacteriilor.

2. Hidratarea

Uleiul Tsubaki (Camelie japoneza) si uleiul de tarate de orez sunt folosite intens pentru hidratarea pielii. Sunt cele mai bune atunci cand sunt produse prin presare la rece si fara rafinare chimica. Ambele sunt usoare, se absorb rapid si sunt non-comedogenice (nu infunda porii).

Uleiul din tarate de orezul este o sursa importanta de Tocotrienol, „super” vitamina E, precum si un antioxidant anti-imbatranire numit Gamma-oryzanol.  Face o treaba excelentă pentru tesuturile sensibile si moi, cum ar fi pielea din jurul ochilor.

Uleiul de camelie are cel mai ridicat continut de acizi grasi Omega-9 din orice ulei pe baza de plante. Este un bun emolient si un transportor transdermic de colagen si elastina in piele, care repara daunele provocate de uscaciune, imbatranire si expunerea la soare.

3. Ceaiuri din plante care infrumuseteaza pielea

Ceaiurile din plante japoneze sunt bauturi racoritoare, care pot fi consumate ca alternative la bauturile dulci, pe baza de zahar. Aceste preparate sanatoase ofera numeroase beneficii, de la scaderea in greutate si infrumusetarea pielii pana la eliminarea alergiilor si toxinelor din organism.

Ingrijirea parului

Femeile japoneze sunt renumite pentru frumusetea parului lor, chiar si la varste inaintate. De fapt, sampoanele nici macare nu se gaseau in Japonia pana in anii 1930.

1. Curatarea si hidratarea

Algele marine. Samponul de par din alge marine japoneze vine sub forma de pudra. Se amesteca cu apa pentru a produce un amestec usor ca un gel, care este folosit pentru a curata părul. Acesta curata si hidrateaza parul, furnizandu-i acestuia substantele nutritive esentiale pentru par si scalp, fara componente chimice.

Algele sunt bogate in calciu, magneziu si fier. Sunt, de asemenea, o sursa bogata de iod, a carui lipsa, conform multor studii, duce la o scadere a secretiei de tiroxina de catre glanda tiroida, rezultand in par uscat, subtire, crestere inceata a parului si caderea parului.

2. Protejarea parului

Cea mai intalnita masca de par folosita de femeile japoneze pentru a-si proteja parul este obtinuta tot cu ajutorul uleiului de camelie. Acesta se aplica pe parul umed imediat dupa baie.

Uleiul de camelie numai ca inmoaie parul datorita continutului foarte mare de acid gras Oleic, dar il face si mai usor de manevrat, protejandu-l impotriva poluantilor din mediu.

Ingrijirea pielii

1. Curatarea corpului

In Japonia, spalarea si curatarea corpului sunt activitati total diferite de baie. Spalarea se face in afara cazii, folosind un sapun usor si o carpa usoara pentru spalat.

Carpa traditionala japoneza pentru spalat este facuta din bumbac moale si neted, cu un model de tesatura neuniforma (numit garaboseki), care asigura o curatare in profunzime a pielii.

2. Baia

Japonezii adora sa faca baie. Pentru ei, baia este un mijloc de relaxare, care ajuta la sanatatea pielii, dupa ce aceasta este curatata.

Japonezii folosesc o varietate de ierburi adaugate in apa baii pentru proprietatile acestora de infrumusetare a pielii, dar si pentru aromoterapie.

3. Hidratarea

Hidratarea pielii este esentiala dupa baie cu astfel de creme si lotiuni. Pentru un plus de hidratare, folositi si uleiurile pe baza de camelie si tarate de orez.

Datorita proprietatilor sale emoliente, uleiul de camelie inmoaie pielea si in zone cum ar fi coatele, picioarele, genunchii si calcaiele.

Uleiul din camelie ajuta, de asemenea, la repararea vergeturilor, cum ar fi cele aparute după sarcina, dar si la cicatrizarea semnelor minore. Cel mai eficient este atunci cand se aplica pe piele umeda, dupa baie.

TRUC! Poti folosi uleiurile ca atare sau adaugate in crema preferata de corp.

Comentarii

Share.