Brusturele dulce trateaza migrenele

0

Ce e brusturele dulce?

Brusturele dulce (Petasites hybridus) este un arbust si un membru al familiei margaretelor. Se dezvolta in medii umede, si este gasit in Europa, Asia si America de Nord. O traditie veche spune ca untul se ambala in frunze de brusture in timpul caldurii, de aici si numele acestuia. Dar brusturele dulce este, de asemenea, destul de folositor in scopuri medicinale, cum ar fi:

  • alergii
  • anxietate
  • tractul urinar si problemele gastro-intestinale
  • migrene

Brusturele dulce trateaza migrenele

In timpul celui mai recent studiu din Elvetia, efectuat in 2006, s-a constatat ca pacientii care sufereau de migrene si au primit 150 mg de extract de brusture dulce, au prezentat migrene mai putin severe si mai scurte ca durata, decat un al doilea grup caruia i s-a administrat o doza mai mica sau placebo, pe parcursul a 3-4 luni.

Alte studii atesta proprietatile anti-inflamatorii si anti-spasmodice ale brusturelui dulce. Aceste proprietati contribuie la eficacitatea plantei in ameliorarea si prevenirea migrenelor.

Prevenirea migrenelor

Utilizarea brusturelui dulce impotriva migrenelor poate avea un dublu rezultat pozitiv. Acesta nu doar ca poate sa scada severitatea migrenelor, ci si intensitatea si frecventa acestora. Nu se cunoaste nici un tratament care sa vindece migrenele, insa preventia este esentiala daca doriti sa beneficiati de ajutor pe termen lung.

Inainte de a lua in considerare eventualele masuri preventive, este util sa intelegeti ce se stie despre migrene, cine sufera de acestea si care sunt cauzele care stau la baza acestora.

Despre migrene

Femeile sufera de migrene in numar mult mai mare decat barbații, de la 18% fata de 6%. Cei care sufera de migrene in mod obisnuit, au varsta cuprinsa intre 35 si 55 de ani.

Stresul, dieta, hormonii si genetica sunt cateva cauze care stau la baza migrenelor. Simptomele recurente care definesc migrenele si le diferentiaza de durerile de cap simple, includ:

  • sensibilitatea la lumina si sunet
  • greata
  • dureri trepidante si durere pe o parte
  • vedere neclara
  • varsaturi

Detalii despre dozajul brusturelui dulce pentru migrene

Brusturele dulce neprelucrat contine substante chimice toxice. Nu-l inghititi fara o pregatire atenta in prealabil. Formele non-toxice disponibile pentru ingestia orala sunt capsulele, extractul de brusture dulce, tinctura, pudra si geluri moi si sunt, probabil, optiunile cel mai usor accesibile.

Substantele chimice din brusture, petasina si izopetasina, reduc inflamatia si impiedica spasmele. Aceleasi substante pot reactiona negativ cu alte medicamente pe care le luati in prezent, cum ar fi medicamentele de subtiere a sangelui sau medicatiile pentru afectiuni intestinale. Petasinul si izopetasinul nu sunt, de asemenea, sigure pentru femeile insarcinate si care alapteaza.

Dozele zilnice recomandate sunt de 50 pana la 75 mg, de doua ori pe zi pentru migrene. Incepeti cu o doza mica pentru a evalua toleranta dumneavoastra si pentru a evalua cantitatea necesara pentru ameliorarea simptomelor de migrene. Ca si in cazul oricarui remediu natural, consultati medicul inainte de administrare.

Perioade de administrare

Nu exista prea multe informatii despre ingerarea brusturelui impotriva migrenelor pentru o perioada mai mare de 12-16 saptamani. O regula de siguranta pentru tratamentele naturiste este de a le cicliza pentru a preveni toxicitatea si reactiile adverse datorate expunerii pe termen lung. Luati brusturele dulce pentru cateva luni, dati corpului o pauza de o saptaman si apoi incepeti un nou ciclu.

Administrat cu atentie, brusturele dulce poate reduce simptomele migrenei sau le poate eradica complet.

*Acest articol cu sfaturi despre remedii naturiste este doar cu scop informativ. Pentru un diagnostic si un tratament corect, va recomandam sa apelati la sfatul unui medic specialist.

Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook, printr-un Like AICI.

Comentarii

Share.