Ingrijirea trandafirului japonez: trucuri pentru o inflorire bogata

0

Ingrijirea trandafirului japonez: trucuri pentru o inflorire bogata

Trandafirul japonez este un arbust ornamental care atunci cand este inflorit ofera un adevarat spectacol. Are niste flori foarte frumoase, care pot fi simple sau „batute”, in diverse culori.

Pentru ca trandafirul japonez sa faca flori este necesar sa stiti cateva trucuri de ingrijire:

1. Lumina

Trandafirul japonez are nevoie de multa lumina pentru a face flori, asadar amplasati ghiveciul intr-un loc unde razele soarelui sa bata direct. Asezat in locuri intunecoase, acesta nu doar ca nu va inflori, dar frunzele i se vor decolora in timp si va muri.

2. Udarea

Trandafirului japonez ii place apa, asadar acesta trebuie udat regulat, fara insa a lasa apa sa balteasca in ghiveci. Aigurati-va ca ghiveciul are un bun sistem de drenare a apei in exces. Daca nu este hidratat corespunzator, trandafirul japonez devine vulnerabil in fata bolilor. Planta are nevoie de resurse importante pentru formarea bobocilor si a florilor, deci daca nu este udat corespunzator aceasta le va canaliza pentru supravietuire si nu pentru inflorire.

Va puteti da seama ca planta trebuie udata pentru ca frunzele i se vor ofili. Pe timpul verii o puteti zilnic, iar iarna, in timp de repaus, o puteti uda mai rar si mai putin.

3. Fertilizarea substratului

Substratul pe care il veti pune in ghiveci trebuie sa fie unul afanat, bine drenat. Asezati pe fundul ghiveciului pietricele ca apa sa se scurga. Solul trebuie sa fie bogat in substante nutritive. Pamantul trebuie schimbat la 2-3 ani astfel incat planta sa infloreasca des.

Pentru ca substantele nutritive din sol se vor consuma rapid este bine sa folositi periodic si un fertilizator. Acesta trebuie sa contia mult potasiu (K), putin fosfor (P) si o valoarea medie de azot (N). In magazinele de gradinarit si florarii veti gasi cu siguranta produse speciale pentru trandafirul japonez. Folositi-le si veti avea cu siguranta un trandafir japonez inflorit.

4. Ghiveciul

Trandafirul japonez nu are nevoie de un ghiveci mare. Daca il plantati de mic intr-un vas prea mare, va avea tendinta sa-si intinda radacinile pe marginea ghiveciului, lasand liber centrul. Radacinile se vor dezvolta in acest fel in detrimentul partii aeriene si, deci, a florilor

Schimbati vasul cu pamant cu tot o data la 2-3 ani.

5. Taierea

Pentru ca planta sa infloreasca frumos si din abundenta este necesar sa il taiati. Ramurile se scurteaza periodic, de regula primavara devreme, in perioada februarie-martie. In acest fel veti avea ramificatii, iar trandafirul va capata un aspect de tufa. Ii puteti da chiar si un aspect de pomisor cu ajutorul taierilor.

Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook, printr-un Like AICI.

Comentarii

Share.