3 Ceaiuri detoxifiante care ajuta ficatul sa functioneze mai bine

0

Pentru ca se apropie o perioada foarte solicitanta pentru organismul nostru si multi suntem tentati de excesele culinare de Paste, ne-am gandit sa va povestim cateva ceva despre 3 ceaiuri detoxifiante care va ajuta ficatul sa functioneze mai bine.

Un ficat care functioneaza corect ne asigura un organism sanatos, fara dezechilibre sau boli, iar preventia ar trebui sa fie in obiceiurile noastre zilnice. De aceea ar trebui sa consumam zilnic o cana cu ceai care are si proprietati detoxifiante, benefice ficatului nostru.

Haideti sa vedem care sunt aceste 3 ceaiuri detoxifiante care ajuta ficatul sa functioneze mai bine:

1. Armurariul

Armurariul sau Silybum marianum mai este cunoscut in popor si ca ciulinul laptelui. Armurariul este folosit in tratarea afectiunilor ficatului inca din Evul Mediu, iar triburile native americane foloseau planta pentru a trata furunculi si alte afectiuni ale pielii.

Din aceasta planta se extrage silimarina, un principiu activ al armurariului, care face parte din grupa flavonoidelor. Silimarina este un puternic antioxidant, fiind considerat de 10 ori mai mare decat cel al vitaminei E.

Silimarina imbunatateste capacitatea ficatului de a se regenera, prin stimularea producerii de celule hepatice noi, care le inlocuiesc pe cele deteriorate.

Cel mai important beneficiu al silimarinei este ca ajuta in lupta impotriva hepatiei C, dar reduce si rezistenta la insulina a organismului, adica ajuta la prevenirea si in managementul terapeutic al diabetului.

Datorita proprietatilor sale puternic detoxifiante, extractul de armurariu poate fi benefic si celor care sufera de boala hepatica alcoolica, reducand gradul de mortalitate in cazurile de ciroza.

2. Anghinarea

Anghinarea este o planta originara din Etiopia, fiind una din cele mai vechi plante medicinale cunoscute in istoria umanitatii, ea traversand Egiptul Antic pentru a ajunge in Europa de Sud. Grecii si romanii utilizau anghinarea pentru tratarea icterului, dispepsiei si afectiunilor urinare.

Ceaiul de anghinare curata si protejeaza ficatul, ajuta la producerea si eliminarea bilei, dar si la regenerarea celulelor hepatice.

Alte beneficii ale ceaiului de anghinare: normalizeaza tranzitul intestinal incetinit; combate starile de oboseala si surmenaj; mentine concentratia normala a acidului uric din sange.

3. Sunatoarea

Sunatoarea este o planta binecunoscuta in traditia populara ca avand multe efecte binefacatoare asupra organismului uman. Sunatoarea are un principiu activ numit hipericina cre are proprietati antiseptice, antivirale si antidepresive.

De asemenea, sunatoarea este bogata si in hiperforina, o alta substanta cunoscuta pentru proprietatile sale antidepresive, antibacteriene si calmante.

Sunatoarea are proprietati antiseptice, antiinflamatoare si antivirale, iar produsele din extract de sunatoare pot fi utilizate cu succes in ameliorarea problemelor digestive. Sunatoarea contribuie la eliminarea toxinelor din organism si la detoxifierea ficatului, regleaza tranzitul intestinal si calmeaza durerile de stomac.

Alte beneficii ale consumului ceaiului de sunatoare: asigura functionarea normala a sistemului hepato-biliar si sprijina detoxifierea ficatului; reduce inflamatiile si durerile; amelioreaza simptomele de gripa si raceala, datorita proprietatilor antivirale si antiseptice; calmeaza senzatiile de usturime si de arsura de la nivelul pielii si multe altele.

Speram ca informatiile v-au fost utile si veti incerca sa aveti in casa macar unul din aceste ceaiuri. Recomandarea noastra este sa folositi ceaiuri sub forma de plante uscate, nu pliculete.

Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook, printr-un Like AICI.

sursa foto: verywellhealth.com

Comentarii

Share.