10 Idei de design pentru a transforma curtea intr-un spatiu minunat de relaxare

0

Curtea unei case trebuie sa fie un spatiu de relaxare in care sa iti petreci clipele libere, in care sa te bucuri de aer curat, de plante, de flori, de animalele de companie, in care sa petreci timp de calitate alaturi de familie si prieteni.

Pentru a face din curtea casei tale un loc extrem de placut, din care sa nu mai vrei sa pleci, urmareste aceste idei de design si vezi pe care le poti aplica.

1. Ingrijeste gazonul din curte si da-i o forma placuta

O curte are, cu siguranta, iarba sau gazon. Un gazon bine ingrijit va schimba total aspectul curtii tale, asadar tunde-l regulat cu astfel de motocoase, si incearca sa-i dai o forma mai neobisnuita pentru un plus de farmec. Poti opta pentru o forma ovala, de cerc, patrat sau orice altceva iti doresti.

2. Nu te zgarci la straturile de flori

Un strat de flori de un metru sau mai mult, este la dimensiunea perfecta, oferindu-va suficient spatiu pentru a pune plante mai mici in fata, iar cele mai inalte in spatele lor. Dar daca nu aveti spatiu suficient, puteti planta flori cataratoare in partea din spate, iar in partea din fata flori de talie mai mica.

3. Amenajarea spatiului da tonul

Modul in care este asezat pavajul si culoarea acestuia, ofera o directie clara pentru intreaga gradina. De exemplu, piatra gri sau alba, asezata intr-un sablon aleatoriu, va crea un aspect rural frantuzesc. Pavelele negre sau argintii organizate intr-un design obisnuit vor forma fundalul perfect pentru un aspect eleganta si modern. In timp ce o piatra aurie sau bine slefuita, aranjata intr-un model aleatoriu, va crea o senzatie de peisaj englez de la tara.

4. Armonizeaza plantele cu pavajul

Pentru un aspect desavarsit al curtii tale, este important sa ai o cromatica bine pusa la punct. Asadar, armonizeaza florile cu pavajul din curte.

Asadar, piatra gri sau alba arata grozav cu flori mov sau albe. Pavelele negre sau argintii arata uluitor cu culori puternice, cum ar fi rosu, portocaliu si galben.
Auriul merge bine cu flori in care au tonuri moi – roz, lavanda sau galben-bej.

5. Planifica plantarea

Cele mai bune design-uri incep cu plante structurale, intercalate cu flori frumoase si colorate. Deci, utilizati arbusti vesnic verzi la sfarsitul fiecarei zone de plantare si ca delimitare de-a lungul drumului. Includeti arbusti mici, cum ar fi buxus in ghiveci sau plante vesnic verzi de talie mai mare, cum e mahonia pentru zone mai mari. Odata ce aveti acest cadru, umpleti golurile cu plante care infloresc.

Incercati sa ramaneti la doar cinci sau sase tipuri diferite de plante si aranjati-le in modele repetitive pentru un efect coordonat si armonios.

6. Tine cont de cele patru anotimpuri

Atunci cand alegeti florile, tineti cont de sezonalitate si incercati sa aveti macar o floare care sa stea inflorita in majoritatea anului.  Sau puteti planta bulbi primavara sau la inceputul verii, pentru a da un restart gradinii si la inceputul toamnei.

7.  Amenajeaza un spatiu suficient de generos pentru relaxare

Cand va planificati gradina, daca va ganditi sa aveti si o masa, ganditi-va la spatiul de care veti avea nevoie si lasati spatiu suficient pentru ca fiecare persoana sa poata sta confortabil si sa-si scoata scaunul fara sa loveasca nimic. Si mai aveti nevoie si de spatiu pentru a va plimba in jurul mesei, cu toata lumea asezata. S-ar putea sa aveti nevoie de mai mult spatiu decat ati putea crede!

Pe langa zona de luat masa, puteti lua in calcul sa aveti si un astfel de sezlong in curte, in care sa stati la soare pentru un plus de bronz.

8. Tine cont de zonele de delimitare

Intr-o gradina mica, peretii frontali, gardurile sau gardurile vii pot fi cel mai mare element la vedere, deci este foarte important sa le facem sa arate bine. Nu trebuie sa fie toate la fel, dar incercati sa creati legaturi vizuale intre ele. Ati putea sa aveti acelasi tip de gard, de exemplu, si sa cresteti plante cataratoare in culori complementare.

Daca nu puteti schimba gardurile, le puteti schimba culoarea cu ajutorul vopselurilor.

9. Asculta inainte sa cumperi

Sunetul este la fel de important ca si aspectul atunci cand vine vorba de a va bucura de gradina dumneavoastra. Daca va doriti o fantana in curte, este foarte important sa ascultati bine sunetul inainte de a cumpara, pentru a va asigura ca este ceva ce veti dori sa ascultati pe termen lung.

10. Integreaza ornamentele in decor

Cea mai importantă regula cu ornamentele de gradina este integrarea lor in decor. Un ornament sau o fanatana arteziana in centrul unui spatiu gol este putin probabil sa arate bine. Daca este prea mic, va parea pierdut si ceva prea mare va coplesi spatiul.

AGROHERBS VA RECOMANDA:

Cand si cum plantam gazonul pentru o curte frumoasa

Sfaturi pentru cresterea orhideei: cum sa aveti grija de aceasta planta de interior

Provocati inflorirea trandafirilor si pe timp de TOAMNA. Iata cum!

sursa: housebeautiful.com

Comentarii

Share.