Combinatia minune care lupta impotriva a peste 20 de afectiuni: ceaiul de GHIMBIR si TURMERIC

1

Din combinatia de ghimbir si turmeric rezulta un ceai cu niste proprietati terapeutice fantastice.

Ghimbirul contine calciu, fier, magneziu, mangan, potasiu, proteine, carbohidrati, fibre alimentare, seleniu, sodiu, vitaminele C, E si B6. Ghimbirul imbunatateste digestia, are efecte sedative si analgezice prin uleiurile volatile pe care le contine.

Turmericul contine curcumina, are proprietati antibacteriene, antiseptice si antiinflamatorii. Turmericul favorizeaza eliminarea bilei, ajuta ficatul sa elimine toxinele, are actiune anticancerigena, inhiba dezvoltarea tumorilor canceroase si a metastazelor (cancer de san, de stomac, de colon, de plamani, de piele), are actiune hepato-protectoare, antioxidanta, imbunatateste circulatia sangelui, previne formarea trombilor vasculari, infarctul, are actiune de purificare a sangelui, creste mobilitatea articulatiilor, a tendoanelor, reduce tumefacia, calmeaza tusea, durerile de gat, inmoaie secretiile bronsice, este un bun cicatrizant.

>>> Citeste si Apa cu ghimbir trateaza durerile musculare, de articulatii si migrenele

Avand in vedere toate aceste proprietati, ceaiul de ghimbir si turmeric ajuta la intarirea sanatatii organismului nostru, avand si proprietati de detoxifiere.

Consumul regulat de ceai de ghimbir si turmeric scade de pana la 4 ori riscul de accidente cardiovasculare, favorizeaza buna circulatie a sangelui, previne formarea cheagurilor si ajuta la transportul oxigenului si a substantelor nutritive catre toate organele vitale din corp.

CUM SE PREPARA CEAIUL DE GHIMBIR SI TURMERIC

INGREDIENTE:

– 1 lingura pulbere de curcuma sau 2 cm de radacina proaspata de turmeric
– 1 bucatica de ghimbir proaspat de aprox 2 cm
– 1 lingura de boia dulce
– 2 linguri de scortisoara
– zeama de la o lamaie medie
– optional: miere pentru a indulci bautura
– 400 ml de apa

CUM SE PREPARA

  • se pune apa la fiert, iar cand a ajuns la punctul de fierbere, se adauga turmericul si boia-ua
  • se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 10 minute
  • dupa ce a fiert, se strecoara compozitia si se adauga scortisoara. zeama de lamaie si ghimbirul taiat bucatele
  • mierea se adauga peste ceai cand s-a racit, dupa gust

BENEFICII

Consumul acestui ceai are o serie de beneficii in cazul a multe afectiuni: atenueaza durerile articulare, are efecte analgezice, impiedica aparitia aterosclerozei, impiedica aparitia bolilor cardiovasculare, previne dezvoltarea cancerului mamar, cancerului de prostata, cancerului de colon si leucemiei. Ajuta la eliminarea toxinelor, contribuind la sanatatea ficatului.

CAND TREBUIE SA CONSUMATI ACEST CEAI

Acest ceai il puteti consuma in cazuri de colon iritabil, balonare, indigestie si probleme gastro-intestinale, lipsa poftei de mancare, crampe menstruale. Datorita proprietatilor sale detoxifiante, acest ceai purifica rinichii si ficatul, curata sangele.

Nu consumati acest ceai in cantitati mari,deoarece poate produce iritatie gastrica.

Dupa cum stiti, este mai bine sa prevenim decat sa tratam, de aceea nu trebuie asteptam sa ne imbolnavim ca sa consumam din resursele pe care natura ni le ofera. Sistemul imunitar trebuie ajutat si stimulat prin consumul de legume si fructe, atat autohtone, cat si exotice, cum ar fi: citrice, ghimbir, ginseng, hrean, ganoderma,  scortisoara si multe altele.

>>> Citeste si 15 Alimente anti-microbi pe care trebuie sa le consumi – Partea I

>>> Citeste si 15 Alimente anti-microbi pe care trebuie sa le consumi – Partea a II a

>>> Citeste si 15 Alimente anti-microbi pe care trebuie sa le consumi – Partea a III a

*Acest articol cu sfaturi despre remedii naturiste este doar cu scop informativ. Pentru un diagnostic si un tratament corect, va recomandam sa efectuati analize medicale si sa apelati la sfatul unui medic specialist.

Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook AGROHERBS printr-un Like AICI.

Comentarii

Share.