10 Idei simple de a construi o zonă de gătit cu grătar la tine in curte

0

Vara este cel mai bun sezon pentru a face grătar. Nimic nu bate gustul mâncării la grătar.

Grătarul însă nu înseamnă doar o masă de bază, ci și o activitate distractivă de vară, când te poți aduna cu familia și prietenii pentru o zi minunată, cu mâncare excelentă și băuturi reci ca gheața.

Dar nu este suficient să ai doar un grătar simplu. Pentru a face această activitate cu adevărat plăcută și distractivă, ar fi ideal să ai o zonă de gătit în aer liber, care să includă și mult doritul grătar.

O zonă de gătit în aer liber va include nu doar un grătar propriu zis, ci și spațiu de lucru cu blat pe care să poți pregăti mâncarea, o chiuvetă ca să te poți spăla rapid pe mâini, chiar o plită sau un cuptor. Dacă spațiul și bugetul o permite, puteți amplasa această zonă de gătit pe o terasă construită cu acoperiș sau sub o pergolă de lemn.

O altă opțiune ar fi să aveți posibilitatea să mutați această stație de lucru în ce zonă a curții doriți, deci ar fi nevoie de o un corp mobil.

Dacă ești unul dintre cei cărora le place să construiască ei înșiși diverse obiecte pentru casă și grădină, atunci din acest articol te poți inspira.

Îți vom prezenta 10 idei minunate de zone de gătit cu grătar realizate din lemn vechi, paleți și blocuri de ciment sau piatra. Acestea sunt materiale cu costuri zero sau foarte mici și care pot fi asamblate împreună cu grătarul tău pentru a crea stația ta de grătar DIY.

Iată câteva dintre cele mai creative idei de stații de grătar pentru a te ajuta să îți lansezi proiectul:

1. Paleții sunt perfecți pentru a construi structura unei astfel de zone de gătit

Poți încorpora grătarul propriu-zis în blatul de lucru sau poți opta pentru un grătar de sine stătător. Zona de dedesubt poate servi ca loc de depozitare a unei butelii, dar și a altor accesorii grătar, care sunt indispensabile în activitatea de gătit.

Poți pune la îndemână și un astfel de coș de gunoi plastic pentru a scăpa rapid de resturi și gunoi.

2. Construită din scânduri și acoperită cu o bucată de granit, această mică stație de grătar este excelentă pentru o casă la țară

Ne place bara de care stau agățate accesoriile de grătar.

zonă de gătit cu grătar

3. Insulă de gătit din lemn reciclat, cu grătar încorporat

Fabricată din lemn reciclat, această insulă de bucătărie decupată oferă un design compact și eficient pentru un grătar încorporat. Amplasată pe terasă, îți va oferi seri și weekenduri de neuitat cu cei dragi.

4. Grătar încorporat în insulă construită din bolțari

5. Grătar încorporat în insulă construită din blocuri de piatră

zonă de gătit cu grătar

6. O zonă de grătar cu adevărat simplă, care are atât blat cât și rafturi, ba chiar mai mult, un coș de gunoi retractabil, care îți va face mai ușoară treaba la grătar

7. Stație de gătit portabilă, pe care o poți construi singur. Include grătar și chiuvetă

zonă de gătit cu grătar

8. Stație de gătit făcută din paleți, cu raft pentru veselă și raft suport pentru vin

zonă de gătit cu grătar

foto: www.woohome.com

Citește și >>> Gatitul in aer liber: avantaje si dezavantaje

Comentarii

Share.