Durerile de spate afecteaza 6 din 10 oameni, conform unei statistici a Ministerului Sanatatii, iar aproape jumatate din populatia tarii se confrunta cu afectiuni ale coloanei vertebrale.
Durerile de spate pot aparea fie ca urmare a efortului fizic intens, fie a statului prea mult la birou, sau chiar de la condus. Miscarile bruste sau fortate, ridicatul sau caratul unor obiecte grele, o postura gresita a spatelui, va pot da, de asemenea, dureri de spate.
Preveniti aparitia durerilor de spate consumand alimente bogate in calciu si magneziu
Pentru a preveni aparitia durerilor de spate este necesar sa consumati alimente bogate in calciu, care sa va intareasca oasele si sa va protejeze coloana vertebrala. Astfel de alimente sunt: varza, broccoli, spanac, peste si alimente bogate in vitamina D.
Pe langa calciu, si consumul de alimente bogate in magneziu este benefic pentru ca ajuta la buna functionare a sistemului muscular. Alimente bogate in magneziu sunt legumele verzi, cartofii, bananele, cereale, semintele, laptele, pestele sau soia.
4 Tratamente naturiste care ajuta la calmarea durerilor de spate
Durerile de spate pot fi tratate cu ajutorul catorva remedii naturiste. Iata mai jos 4 dintre cele mai eficiente tratamente naturiste:
1. Bai cu eucalipt
Pregatiti o baie calda cu cinci picaturi de ulei esential cu eucalipt, in care sa stati jumatate de ora sa va relaxati.
Uleiul de eucalipt poate fi aplicat si local, combinat cu un piure de ghimbir, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara.
2. Masaj cu ulei de iarba-neagra
Iarba neagra este o planta recunoscuta pentru proprietatile sale calmante si de reducere a inflamatiilor osteoarticulare. Un masaj cu ulei de iarba neagra va calma durerile de spate.
Cum obtineti uleiul de iarba neagra?
Se lasa la macerat 100 g de flori de iarba-neagra in 500 ml ulei de masline timp de zece zile, in care veti amesteca frecvent. Dupa zece zile filtrati amestecul. Zonele dureroase se maseaza cu acest macerat de trei ori pe zi.
3. Infuzie de plante: coaja de tei sau de gheara dracului
Se pun 50 g de coaja de tei intr-un litru de apa si se fierbe la foc mic pana se evapora un sfert din apa. Infuzia astfel obtinuta se bea cate putin si des intre mese, timp de trei saptamani.
O alta reteta de infuzie eficienta impotriva durerilor de spare este cea obtinuta din gheara dracului. Se pun 1,5 g de radacina uscata de gheara dracului in 300 ml apa clocotita. Se acopera vasul si se lasa la macerat timp de opt ore, dupa care se filtreaza. Se bea inainte de fiecare masa cate 100 ml din aceasta infuzie.
4. Cataplasme cu frunze de varza sau argila
Pe zona afectata se pun doua foi de varza cruda, iar pentru a spori efectul terapeutic se bea si o fiertura din frunze de varza: cinci foi de varza fierte intr-un litru de apa.
Cataplasmele cu argila sunt, de asemenea, eficiente in tratarea durerilor de spate. Intr-un vas se pune cativa pumni de argila uscata, sub forma de pudra, si se adauga apa cat sa acopere argila. Se amesteca usor pana se dizolva argila, se acopera cu un prosop si se lasa cateva ore, de exemplu de seara pana dimineata. Daca vi se pare ca pasta astfel obtinuta e prea tare mai puteti pune apa, iar daca e prea moale mai adaugati argila.
Cu ajutorul unei spatule din lemn se intinde pasta pe o fasie de panza sau chiar pe o foaie mare de varza, cu o grosime de aprox 1-2 cm si se acopera cu o alta fasie de panza sau foaie de varza. Aceasta cataplasma se aplica pe zona dureroasa si se lasa cateva ore.
AGROHERBS VA RECOMANDA:
Zmeura creste fertilitatea si ne fereste de bolile inimii
Cimbru: Ce tratamente naturiste putem face cu aceasta planta si ce afectiuni trateaza
Cum folosim corect uleiul de catina si care sunt proprietatile si beneficiile lui
Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook, printr-un Like AICI.