Plantele ideale pentru un apartament cu balcon

0

Când te muți pentru prima dată, totul este un loc gol. Poate fi destul de interesant să-ți dai seama ce să agăți de pereți și unde să aranjezi mobilierul. Dacă apartamentul tău are balcon sau terasă, există și mai multe decizii de luat. Există flori, târâtoare, conifere, ierburi, legume, arbuști și chiar copaci pitici pe care cineva le-ar putea alege să le crească.

În funcție de locația apartamentului tău, unele plante sunt mai bune decât altele. De exemplu, unele plante sunt mai potrivite pentru suprafețe mici. Unele plante prosperă în locuri unde nu există soare, altele cu mult soare. Unele plante nu suportă vânturile puternice și au nevoie de mai multă protecție. Unele sunt grele, iar altele sunt ușoare, mai ales când se adaugă apă. Solul și ghivecele se îngreunează, rapid.

Ai grijă să nu adaugi prea multă greutate la balconul apartamentului.

Având în vedere aceste lucruri, este timpul să găsești care plantă este perfectă pentru situația ta. Mai jos sunt câteva plante de balcon din care ar fi bine să alegi în funcție de caracteristicile lor.

Begonii

Aceste flori vor înflori an de an pentru tine atunci când sunt păstrate în medii ușor umbrite. Nu numai că florile sunt frumoase, dar și frunzele. Aceste frunze adaugă textura simțului general al begoniei, oferind frunze verzi, mari și zimțate.

Crizantemă

Crizantemele sunt cele mai populare flori după trandafir din cauza numărului de soiuri în care vin – dimensiuni, culori și forme diferite.

Aceste flori au nevoie de spațiu. Poate că nu sună ideal pentru un balcon, dar pentru că se extind, chiar nu prea. Una sau două crizanteme vor fi suficiente și totuși vor face balconul să arate frumos.

Panseluțe

Această floare prosperă la temperaturi blânde. Panseluțele sunt disponibile în multe culori și dimensiuni și sunt perfecte pentru a crește în cutii și ghivece.

Fucsia

Această perenă iubitoare de umbră arată cel mai bine în coșurile suspendate. Aceste flori căzute apar ca un candelabru elegant. Cu fucsia în jur, vei vedea mereu păsări și fluturi.

Hortensia

Aceste flori creează o formă sferică frumoasă. O opțiune excelentă pentru persoanele care se află într-un spațiu limitat. Hortensiei îi place udarea frecventă și abundentă cu lumina soarelui.

Tăiați câteva flori și puneți-le într-o vază, acestea fac o piesă centrală excelentă pentru masa de bucătărie.

Petunia

Pentru a crește abundent, petuniile au nevoie de mult soare. Există mai multe culori din care poți alege și sunt ușor de cultivat.

Feriga

Dacă ai un balcon umbros, ferigile sunt o alegere bună. Ferigile sunt adaptabile și cresc bine în containere pentru plante și containere suspendate.

Dacă ai un balcon mic, ferigile s-ar putea să nu fie o alegere bună. Motivul fiind că ferigile se extind și pot crește foarte mari.

Ierburi aromatice

Ierburile aromatice sunt excelente pentru balcoanele apartamentelor, deoarece sunt ușor de cultivat, se potrivesc în recipiente relativ mici. Ierburilor aromatice tinde să le placă lumina soarelui totală sau parțială – poziționați-le pe cea mai însorită parte a balconului. Acestea pot fi plasate și în interior, lângă o fereastră.

Pentru balcoane mai însorite, salvie, cimbru sau rozmarin pot fi alegeri bune. Pentru locuri umbrite, menta, pătrunjelul sau mărarul pot fi alegeri bune.

Plante suculente

Dacă ai probleme să îți amintești să uzi plantele și dacă balconul tău are mult soare, suculentele pot fi ideale pentru tine.

Cuvântul „suculent” provine din cuvântul latin sucus, care înseamnă suc sau seva. Are sens când înțelegi natura din spatele plantei. Suculentele rețin apa.

Fructe și legume

De obicei, fructele și legumele, cum ar fi: căpșuni, zmeură, salată și roșii au nevoie de mult soare. Un beneficiu pentru cultivarea fructelor și legumelor pe un balcon este că balconul păstrează produse sigure de insecte și animale mici.

Plantele pot transforma balconul apartamentului tău dintr-un loc plictisitor, sterp, într-o grădină luxuriantă, parfumată și plină de viață.

sursa foto: www.pinterest.com

Comentarii

Share.