9 Beneficii uimitoare ale musetelului asupra sanatatii, pielii si parului

1

Musetelul, care inseamna „mar de pamant”, a fost utilizat de secole in Imperiul Roman, in timpul dominatiei egiptene si in Grecia antica. Recunoscut pentru flavanoidele speciale, musetelul ofera numeroase beneficii pentru sanatate. Iata 9 beneficii uimitoare ale ceaiului de musetel asupra sanatati, pielii si parului, pe care fiecare om ar trebui sa le cunoasca.

1. Trateaza taieturile si a ranile

Ceaiul de musetel a fost folosit de greci, romani si egipteni ca o alifie pentru rani si pentru a accelera vindecarea. Intr-un studiu recent efectuat pe sobolani, cei carora li s-a administrat apa aromatizata cu musetel s-au vindecat mai repede decat cei carora nu li s-a administrat aceasta apa. A avut efecte neasteptat de bune, in special la arsuri. Acest lucru se datoreaza faptului ca musetelul are efecte antiinflamatorii, antimicrobiene si antioxidante.

2. Ajuta la diabet

Unele cercetari au aratat ca musetelul ii poate ajuta pe cei care sufera de diabet. De asemenea, este benefic si in cazurile de hiperglicemie.

3. Antibacterian

Efectele antibacteriene ale ceaiului de musetel ajuta la prevenirea si tratarea racelilor, in timp ce protejeaza impotriva bolilor si infectiilor legate de bacterii.

Pentru cei care sufera de sinuzita, inhalatiile cu musetel sunt extrem de benefice. Se fierbe o oală mica de apa, cu 3-4 linguri de ceai de musetel. Asezati-va cu fata deasupra apei si inhalatii aburii in reprize de cate 3 minute, cu pauza intre ele. Aerul cald are efecte benefice pentru decongestionarea nazala.

4. Calmeaza spasmele musculare

Un studiu din Anglia a descoperit ca administrarea ceaiului de musetel ridica nivelul de glicina din urina, un compus care calmeaza spasmele musculare. Cercetatorii cred ca acesta este motivul pentru care ceaiul de musetel poate fi un remediu eficient si pentru crampele menstruale.

5. Calmeaza durerile stomacale

Ceaiul de musetel face minuni in cazul celor cu stomac sensibil si care sufera de reflux gastroesofagian. Ajuta la calmarea si relaxarea muschilor si captuselii intestinelor, ajuta la digestia slaba si chiar si in cazul sindromului intestinului iritabil (IBS).

Boala refluxului gastroesofagian este cauzata de acidul gastric care ajunge frecvent in esofag. In mod normal, la baza esofagului exista muschi care se relaxeaza atunci cand inghitim si apoi se contracta. Refluxul gastroesofagian apare atunci cand muschii nu se contracta suficient si permit sucului digestiv si continutului din stomac sa urce in esofag.

Unele cauze reflux gastroesofagian sunt:

  • Obezitate;
  • Hernie hiatala;
  • Sarcina;
  • Sclerodermia (o boala a testului conjunctiv);
  • Golirea intarziata a stomacului.

Pe langa aceastea, si anumite obiceiuri pot duce la agravarea simptomelor, cum ar fi: fumatul, consumul excesiv de mancare, mancatul pe timpul noptii, alimente prajite sau grase, alcoolul sau chiar cafeaua, bauturile carbogazoase, anumite medicamente.

6. Pentru un somn bun

Ceaiul de musetel calmeaza sistemul nervos, astfel incat sa puteti dormi mai bine. Acesta a fost folosit ca o solutie pentru insomnie de secole.

7. Tratament natural pentru hemoroizi

Unguentul de musetel poate ajuta la ameliorarea hemoroizilor.

8. Combaterea cancerului

Este foarte probabil ca ceaiul de musetel poate ajuta la reducerea celulelor canceroase, desi cercetarile sunt in curs de desfasurare pentru a vedea exact cum musetelul inverseaza cresterea celulara anormala.

9. Benefic pentru o piele sanatoasa

Avand proprietati antiinflamatorii si antiseptice, musetelul ajuta la tratarea iritatiilor pielii cum ar fi eczemele, acnee si alergii.

Exista multe utilizari pentru musetelul uscat, inclusiv tincturile si uleiurile esentiale, desi cea mai usoara si cea mai des utilizata este infuzia sau ceaiul de musetel. Pentru bolile stomacale, spasmele musculare si insomnie, utilizati aproximativ o lingura de plante uscate la o ceasca de apa fierbinte. Se toarna apa fiarta peste plante si se lasa la infuzat timp de aproximativ 5 minute. Se strecoara si se consuma caldut!

*Acest articol cu sfaturi despre remedii naturiste este doar cu scop informativ. Pentru un diagnostic si un tratament corect, va recomandam sa apelati la sfatul unui medic specialist.

Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook, printr-un Like AICI.

sursa foto cover: helonational.com

Comentarii

Share.