6 Motive pentru care izolarea casei ar trebui să fie o prioritate

0

Dacă încă stai pe gânduri în privința izolării casei, ar trebui să știi că există o mulțime de motive bune pentru a face acest lucru.

Dacă dorești să fii mai confortabil, să economisești bani la facturile de energie sau dacă vrei o casă în care nu ai foarte mult zgomot, atunci cu siguranță izolarea termică și fonică sunt lucruri pe care ar trebui să le iei în considerare.

Iată 6 motive pentru care noi recomandăm izolarea casei:

Ai o casă mai veche, cu puțină sau fără izolație

Știați că majoritatea caselor sunt neizolate sau slab izolate, în special cele mai vechi? Majoritatea oamenilor presupun că, casa lor este suficient de izolata, dar greșesc.

Dacă ai o casă mai veche, atunci poți economisi la facturile de energie și te vei simți și mai confortabil adăugând izolație – în special la mansardă.

2. Casa ta va fi mai confortabilă

Dacă în casa ta se simte foarte frig iarna și foarte cald vara, probabil că de vină nu este doar aparatul tău de aer condiționat sau caloriferele, cel mai probabil îți lipsește izolația corespunzătoare.

Cu siguranță ai multe locuri pe unde se elimină aerul din casă.

3. Ai în lucru un proiect de remodelare a locuinței

Dacă ești în punctul în care faci o modificare a locuinței, adaugi o încăpere sau schimbi acoperișul, atunci acesta este momentul perfect pentru a adăuga izolație.

Iar daca ai o casă în construcție, cu siguranță vrei o casă confortabilă și eficientă din punct de vedere energetic. În acest caz izolarea termică și fonică ar trebui sa fie o prioritate.

În plus, este mai ușor să adăugi izolație la construcțiile noi decât la structurile existente.

4. Facturi mari la energie

Dacă facturile tale la energie par mari, este cel mai probabil din cauza lipsei de izolație și a unei case care pierde energie.

Apelează la un specialist pentru o evaluare gratuită a locuinței pentru a afla exact care e starea casei tale și cum poți îmbunătăți situația.

5. Reducerea zgomotului

Zgomotul atât din exterior, cât și din interiorul casei poate fi diminuat prin izolare. Este perfect pentru birouri, săli home theater și creșe pentru a absorbi zgomotul dintr-o cameră la alta. Izolarea pereților exteriori va împiedica sunetele din exterior să se strecoare înăuntru.

Poți folosi astfel de panouri izolare fonică pentru un confort acustic sporit în locuința ta.

6. Responsabilitatea față de mediu

Dacă ești îngrijorat de efectul consumului de energie asupra mediului, izolația reduce cu siguranță cantitatea de energie pe care o folosește și o pierde casa ta. Instalarea izolației ajută la reducerea pierderilor de energie în multe zone din casă.

Un loc minunat pentru a începe este mansarda, deoarece aproximativ 25% din energia unei case poate fi pierdută prin pod.

Adăugarea de izolație pe pereți și tavane și peste spațiile de la parter necondiționate, cum ar fi subsoluri și garaje, este o modalitate simplă și eficientă de a reduce pierderile de energie. Pentru aceste zone poți folosi cu succes o astfel de folie izolație termică care limitează transferul termic prin radiație cu un procent de 95-97% și reduce cu peste 30% facturile la energie.

Indiferent de soluția la care apelezi, asigură-te că iei decizii informate și consultă un specialist înainte de toate.

Image by graystudiopro1 on Freepik

Comentarii

Share.