Alimentatia in timpul unui tratament cu antibiotice: ce ai voie sa mananci si ce trebuie sa eviti

0

Antibioticele sunt o arma puternica impotriva infectiilor si impotriva bacteriilor. Cu toate acestea, ele pot sa provoace efecte secundare grave, mai ales asupra stomacului, prin distrugerea florei intestinale, mai ales daca nu ne alimentam corect in timpul tratamentelor cu antibiotice.

Unele reactii adverse pot fi minore, insa altele se pot agrava si pot sa iti ofere alte surprize neplacute. Astazi, vrem sa va prezentam alimentatia recomandata in timpul unui astfel de tratament, ce aveti voie si ce nu aveti voie sa mancati in timpul unui tratament cu antibiotice.

Alimentatia in timpul unui tratament cu antibiotice: consumati alimente fermentate

Anumite alimente pot ajuta la restabilirea microbiotei intestinale, dupa o perioada in care ati avut un tratament cu antibiotice. Acestea aduc beneficii importante organismului, datorita continutului bogat de bacterii probiotice, esentiale pentru echilibrul florei intestinale.

Asa ca nu ezitati sa consumati:

1. Varza murata

Varza murata este saraca in calorii, dar bogata in vitaminele C, B si K, si in minerale precum: calciu, magneziu, potasiu, iod si cupru.

2. Castraveti murati

Castravetii murati contin calorii, dar nu furnizeaza grasimi. Asadar ii puteti asocia foarte bine cu o carne gatita pe un astfel de grill, cum ar fi carnea de pui sau porc.

3. Ceai Kombucha

Kombucha este o ciuperca ce contine cantitati insemnate de vitamina C, precum si vitamine din complexul B (B1, B2, B3, B6, B12) si a fost descoperita in China in urma cu mai bine de 2000 de ani. Aceasta ciuperca creste numai in ceaiul verde sau negru indulcit si are numeroase beneficii pentru sanatate, trateaza constipatia, hemoroizii, dar si reumatismul.

Cu ceaiul Kombucha puteti prepara si smoothie-uri delicioase cu fructe, acestea se mixeaza intr-un astfel de blender, dupa care se poate adauga scortisoara sau cuisoare daca va place aroma.

4. Chefir

Chefirul este o bautura bogata in calciu si probiotice si este un aliment ideal pentru perioada unui tratament cu antibiotice, pentru refacerea florei intestinale.

5. Iaurt

Iaurtul este o sursa excelenta de vitamina D, proteine, calciu, vitaminele B6 si B12 si ca si chefirul, ajuta la refacerea florei intestinale, de aceea trebuie consumat zilnic in timpul unui tratament cu antibiotice.

Manancati alimente bogate in fibre

Fibrele pot ajuta la restabilirea bacteriilor intestinale sanatoase si trebuie consumate dupa un tratament cu antibiotice. Consumate in timpul tratamentului, acestea pot incetini rata de absorbtie a medicamentelor.

Alimente bogate in fibre:

  • Nuci
  • Seminte
  • Fasole
  • Linte
  • Fructe de padure
  • Broccoli
  • Mazare
  • Banane
  • Anghinare

Alimentatia in timpul unui tratament cu antibiotice: ce trebuie sa evitati

Studiile arata ca un consum de grapefruit si de suc de grapefruit poate fi daunator atunci cand este asociat cu un tratament cu antibiotice. (sursa)

De asemenea, alimentele bogate in calciu pot sa impiedice absorbtia medicamentelor in organism. Cu toate acestea, aici vorbim doar despre alimentele care au o doza mare de calciu, nu o doza mai mica, cum ar fi iaurtul sau chefirul.

*Acest articol cu sfaturi despre alimentatia in timpul unui tratament cu antibiotice este doar cu scop informativ. Pentru un tratament adecvat nevoilor dumneavoastra, va recomandam sa apelati la sfatul unui medic specialist.

AGROHERBS VA RECOMANDA:

Ceaiul de sanziene in tratarea afectiunile tiroidiene

Beneficiile catinei pentru sistemul imunitar

Efectele terapeutice ale cimbrului – remedii naturiste

Citeste primul stirile in Google Play, descarca aplicatia si aboneaza-te pentru a fi la curent cu noutatile noastre: 

Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook, printr-un Like AICI.

sursa foto: www.homeremedyhacks.com

Comentarii

Share.