Cum să-ți pregătești sistemul imunitar pentru trecerea de la iarnă la primăvară

0

Deși începutul oficial al primăverii este chiar în câteva zile, nu se știe când condițiile de frig se vor atenua complet și vremea caldă va fi în sfârșit aici pentru a rămâne.

Poate nu este încă momentul să renunți de tot la aeroterme aer cald, astfel încât tranziția la o temperatură mai scăzută să se facă treptat.

Diferențele de temperaturi vor fi ca un roller coaster pentru corpul tău, ceea ce îți poate crește șansa de a răci – chiar dacă sezonul gripei se apropie de sfârșit. Din fericire, există o mulțime de modalități de a vă pregăti sistemul imunitar pentru tranziția de la iarnă la primăvară.

Iată câteva metode prin care îți poți pregăti organismul pentru noul sezon:

1. Petrece timp la soare

Atâta timp cât vremea o permite, petrece cât mai mult timp afară, la soare. Vitamina D joacă un rol foarte important în menținerea sistemului imunitar puternic.

Majoritatea oamenilor pot obține cantitatea zilnică prin expunerea la soare, dar alții pot avea nevoie de mai mult. Ia legătura cu medicul tău dacă nu ești sigur că ai nevoie de mai mult, deoarece acesta poate recomanda alimente sau suplimente pentru imunitatea organismului bogate în vitamina D.

2. Renunță la zahăr

Zaharul rafinat nu au avut niciodată o reputație grozavă când vine vorba de sănătatea ta generală, dar știai că are un impact negativ asupra structurii de apărare a organismului?

Zaharurile cresc inflamația și dăunează celulelor, ceea ce le oferă capacitatea de a distruge complet sistemul imunitar.

Evită pe cât posibil zaharurile rafinate. Pentru a reduce pofta de dulce, consumă mai multe alimente cu zaharuri naturale care sunt echilibrate, conțin nutrienți, vitamine și minerale.

3. Fii mai atent cu dieta ta

Pentru ca sistemul imunitar să funcționeze corect, acesta trebuie hrănit corect. Eliminarea produselor rafinate, procesate din dieta și înlocuirea lor cu unele sănătoase, naturale, vor oferi sistemului tău imunitar combustibilul de care are nevoie pentru a se dezvolta corect.

4. Consumă alimente cu probiotice

Se estimează că 80% din sistemul imunitar rezidă în sistemul digestiv, ceea ce face ca menținerea sănătății digestive să fie cheia unui sistem de apărare puternic. Consumul de alimente care conțin probiotice în fiecare zi îți poate regla tranzitul digestiv.

5. Fă sport regulat

Făcând exerciții fizice în mod regulat, vei îmbunătăți sănătatea cardiovasculară, vei scădea tensiunea arterială, vei menține greutatea la un nivel optim și îți vei întări sistemul imunitar pentru a evita diferite boli și afecțiuni.

6. Găsește modalități de a elimina stresul

Știi că stresul are o influență asupra sănătății tale mintale, dar te-ai gândit la felul în care afectează negativ sănătatea ta fizică?

Potrivit cercetărilor publicate de Asociația Americană de Psihologie, cercetătorii au descoperit că studenții care se aflau sub stres aveau o imunitate scăzută și mai puține celule de apărare naturale care luptă împotriva infecțiilor virale. Cu aceste descoperiri, cercetătorii au concluzionat că gestionarea stresului este esențială, nu numai pentru bunăstarea mentală, ci și pentru un sistem imunitar puternic.

Pe măsură ce sezonul se schimbă, găsește modalități de a menține nivelul de stres la un nivel scăzut.

Câteva sugestii includ: petrecerea timpului cu cei dragi, începerea unui nou hobby, yoga sau un răsfăț de o zi la spa atunci când este necesar.

7. Odihnește-te corespunzător

Fără somn suficient, corpul tău nu are șansa să-și revină după zi și să se încarce pentru următoarea. Acest lucru poate slăbi sistemul imunitar și, în cele din urmă, poate crește șansa de a te îmbolnăvi pe măsură ce anotimpurile se schimbă.

Pentru a fi bine odihnit se recomandă adulților să doarmă cel puțin șapte până la opt ore în fiecare noapte. Dacă în mod normal nu reușiți să dormiți atât, luați în considerare să luați un pui de somn în timpul zilei.

8. Hidratează-te corespunzător

Apa ajută la producerea limfei, cea care transportă celulele albe din sânge și celulele sistemului imunitar. Bând apă pe tot parcursul zilei, vei transporta toate vitaminele și nutrienții vitali de care organismul tău are nevoie pentru a se dezvolta.

9. Reconsideră-ți obiceiurile proaste

Există un motiv pentru care sunt numite „obiceiuri proaste”. Fumatul, de exemplu, este dăunător sistemului imunitar.

Când sunt inhalate, nivelurile de gudron și alte substanțe chimice găsite în fumul de țigară, descompun sistemul de apărare, crescând șansa de a dezvolta diverse afecțiuni, boli și chiar anumite tipuri de cancer.

Dacă ești fumător, este în interesul tău să renunți la acest obicei. Este dificil, dar nu imposibil.

La fel ca fumatul, alcoolul suprimă sistemul imunitar. Băutul în exces poate crește șansele de a dezvolta diverse afecțiuni și boli.

Food photo created by BalashMirzabey – www.freepik.com

Comentarii

Share.