6 Alimente care reduc riscul de cancer

1

Ceea ce mancam ne afecteaza sanatatea in mod direct, in fiecare zi. Ceea ce mancam poate sa ne ajute sa prevenim bolile, riscul de cancer, dar si bolile cardiovasculare sau diabetul.

Cancerul se dezvolta in organismul uman in functie de alimentatia fiecaruia. Exista o multime de alimente care te ajuta sa reduci riscul bolilor, iar astazi vrem sa va prezentam alimentele care te ajuta sa reduci riscul de cancer.

1.Broccoli

Broccoli este o legume care contine o multime de proprietati anticanceroase puternice. Aceasta legume contine sulforafan, un compus care te ajuta sa reduci marimea celulelor canceroase si numarul acestora cu pana la 75%, conform unui sudiu.

Alte studii arata ca broccoliul reduce in special riscul de cancer colorectal. De aceea, este bine sa introduceti aceasta legume in cel putin 2-3 mese pe saptamana.

2. Morcovi

Morcovii sunt gustosi, sanatosi si daca mananci suficienti vei putea chiar sa reduci riscul de cancer. Consumul de morcovi reduce riscul de cancer la stomac cu pana la 26%, iar cancerul de prostata este redus cu pana la 18%, arata studiile.

Poti manca morcovii ca atare sau inclusi in salate, sunt deliciosi!

3. Fasolea

Fasolele sunt bogate in fibre, fibre care te ajuta sa iti protejezi organismul de cancer colorectal. Un studiu facut pe 1905 oameni cu antecedente de tumori colorectale arata ca persoanele care au consumat fasole gatita sau fasole uscata au avut tendinta de risc scazut de recurenta tumorala.

Include fasolea in dieta ta si a familiei tale!

4. Fructe de padure

Fructele de padure sunt bogate in antociani, pigmenti de plante care au proprietati antioxidante si care pot fi asociate cu un risc redus de cancer.

Un studiu facut pe 25 de persoane, arata ca extractul de afine a redus cresterea celulelor canceroase cu 7%. Persoanele au consumat extract de afine timp de o saptamana.

5. Scortisoara

Scortisoara este cunoscuta pentru beneficiile sale asupra organismului, inclusiv pentru abilitatea sa de a reduce nivelul de zahar din sange. Studiile arata ca scortisoara blocheaza raspandirea de celule canceroase in organism.

Uleiul de scortisoara, de exemplu, reduce cresterea celulelor canceroase, dar reduce si tumoarea, conform studiilor.

6. Nucile

Cercetatorii au constat faptul ca un consum regulat de nuci poate fi strans legat de un risc scazut de cancer.

Un studiu facut pe 19.386 de persoane arata ca, daca consumi o cantitate mai mare de nuci, ai sanse mult mai mici sa fii afectat de cancer, vezi studiul.

Un alt studiu efectuat pe 30.708 participanti, pe o perioada de 30 de ani, arata faptul ca un consum regulat de nuci este asociat cu riscul scazut de cancer colorectal, pancreatic si endometrial.

AGROHERBS VA RECOMANDA:

Cum folosim corect uleiul de catina si care sunt proprietatile si beneficiile lui

De ce sa folosesti pudra de roscove – Utilizari si beneficii pentru sanatate

Combinatia minune care lupta impotriva a peste 20 de afectiuni: ceaiul de GHIMBIR si TURMERIC

Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook, printr-un Like AICI.

Comentarii

Share.