Sucurile carbogazoase fara zahar sau „dietetice” duc la aparitia bolilor de inima

0

Sucurile dietetice sunt printe cele mai mari gaselnite ale industriei de marketing! Practic, producatorii isi conving clientii ca aceste sucuri sunt o alternativa mai sanatoasa a bauturii lor preferate pentru care si platesc mai mult, desi aceste bauturi nu fac altceva decat sa le inrautateasca starea de sanatate!

Cercetatorii de la Universitatea din Iowa au efectuat un studiu care a dezvaluit in sfarsit intregul adevar din spatele bauturilor dietetice. Studiul care a durat mai mult de 9 ani si jumatate a fost condus de Dr. Ankur Vyas si a implicat aproximativ 60 000 de participanti.

Scopul acestuia a fost de a analiza efectele aspartamului, indulcitorul artificial utilizat in loc de zahar in bauturile dietetice.

Rezultatele au fost socante!

Consumul zilnic a doua sau mai multe sucuri dietetice creste riscul aparitiei problemelor cardiovasculare cu 30%, iar riscul de deces datorat unei boli cardiovasculare cu 50%.

Aceste rezultate au aparut dupa ce cercetatorii si-au adaptat datele pentru a lua in considerare alti factori de risc, cum ar fi activitatea fizică, varsta și fumatul.
Potrivit dr. Vyas, „Aceasta ar putea avea implicatii majore asupra sanatatii publice”.

Si are dreptate, deoarece 1 din 5 americani beau zilnic o doza de suc dietetic, ceea ce reprezinta peste 5 milioane de oameni sau 17% din intreaga populatie!

Principiul stiintific modern (corelatia ≠ cauzalitate) folosit la studiul Universitatii din Iowa nu arata o relatie clara intre aspartam si boala cardiovasculara, dar legatura este usor de identificat folosind alte cunostinte medicale.

Potrivit dr. Mercola, consumul de aspartam in timpul sarcinii ridica foarte mult riscul de obezitate al copilului, care este factorul major pentru problemele cardiovasculare.
Aspartamul duce, de asemenea, la depresie, care este un mediu perfect pentru a dezvolta probleme cardiace. Depresia sustine si obiceiurile care duc la aparitia bolilor cardiovasculare, cum ar fi lipsa exercitiilor fizice, fumatul si abuzul de alcool.

Aspartamul duce la aparitia altor riscuri pentru sanatate, cum ar fi:

– Convulsii
– Dureri de stomac
– Agresiune
– Hiperactivitate (ADHD)
– Dureri de cap
– Alzheimer
– Ameteala
– Lupus
– Fibromialgia
– Anxietate
– Schimbari de personalitate
– Dificultati in gestionarea diabetului zaharat

Un alt fapt interesant este ca aproximativ 75% din toate plangerile legate de alimentatie pe care FDA le primeste anual sunt legate de aspartam.

Prin urmare, daca sunteti un mare fan al bauturilor carbogazoase, cel putin consumati produsul obisnuit, fara varianta dietetica.

Daca doriti sa aflati mai multe despre pericolele asociate cu aspartamul aruncati o privire la acest videoclip de la Dr. Mercola!

Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook AGROHERBS printr-un Like AICI.

sursa articol: www.davidwolfe.com

Comentarii

Share.