Beneficiile drumetiilor pentru sanatatea mintala

0

Nu mai este un secret pentru nimeni ca o plimbare an aer liber este o forma sanatoasa de exercitii fizice. Medicii din Scotia au inceput chiar sa le prescrie ca remediu pentru boli cronice.

Dar ce beneficii au drumetiile asupra mintii noastre?

Exercitiile fizice sunt benefice pentru toate aspectele corpului nostru, dar o scurta plimbare afara sau o drumetie obisnuita poate avea un impact urias asupra sanatatii noastre mintale, permitandu-ne sa ne oprim de la gandurile stresante si sa gandim mai rational, toate acestea in timp ce suntem in comuniune cu natura!

Iata cum drumetiile pot incuraja sanatatea noastra mintala:

1. Drumetiile elibereaza mintea de ganduri

Drumetiile intr-un mediu natural sunt mult mai eficiente decat o simpla plimbare prin oras.

In timp ce mersul pe jos de orice fel are deosebite beneficii pentru sanatatea fizica, mersul in natura are multiple beneficii suplimentare pentru sanatatea mintala.

Daca vrei sa iti eliberezi mintea de ganduri, alege sa faci o drumetie intr-un cadru natural, pentru ca beneficiile oferite mentalului sunt mai sporite decat mersul prin zone construite.

Asadar, ia-ti un astfel de rucsac in spate, o sticla de apa pentru hidratare si alege un parc sau o padure in care sa mergi pe jos minute bune pentru a te relaxa.

In plus, drumetia in natura pare sa reduca efectele acelei parti din creierul tau care duce la dispozitii proaste.

2. Drumetiile imbunatatesc activitatea creierului

Nu trebuie sa suferi de probleme de sanatate mintala pentru a imbunatati activitatea creierului.

Cercetarile arata ca oamenii care petrec mai mult timp in natura si mai putin timp cu tehnologia sunt cu pana la 50% mai creativi atunci cand vine vorba de sarcini care implica rezolvarea problemelor.

Mai mult, cei care fac plimbari si drumetii in mod obisnuit au o memorie mai buna decat cei care nu ies in natura atat de des.

Apropierea regulata de natura poate chiar restabili functiile cognitive, cum ar fi memoria si concentrarea.

3. Drumetiile imbunatatesc perspectiva asupra lucrurilor

Ruminatia este tendinta pe care o au unii oameni de a-si analiza excesiv propriile emotii si experiente negative. Unul dintre avantajele drumetiei este ca reduce probabilitatea ca cineva sa supra-gandeasca aceste experiente.

Alergarea pe o banda de alergare este un exercitiu excelent pentru imbunatatirea starii mentale, dar mersul in natura este si mai bun atunci cand vine vorba de combaterea problemelor comune de sanatate mintala precum stresul si depresia.

Pentru o deconectare totala va recomandam un weekend cu cortul, departe de agitatia orasului, in care sa simtiti cu adevarat beneficiile naturii asupra voastra. Puteti alege din aceste corturi unul potrivit pentru nevoile voastre.

Peisajul divers cu paduri, munti, poteci sau plaje este mult mai fascinant decat strazile si peretii unei sali de sport obisnuite, asa ca nu este greu de imaginat ca o plimbare prin natura – sau chiar prin parc – ne face sa ne simtim atat de fericiti.

4.  Drumetiile ajuta sa ne deconectam de la realitatea cotidiana

Drumetiile ne ofera o pauza binevenita de la starea de a ne simti mereu in „priza”. Ne uitam constant la ecrane si ne verificam telefoanele, fiind mereu conectate la reteaua lumii.

Plimbarile acolo unde nu există WiFi pot ajuta cu adevarat la ameliorarea efectelor oboselii mentale pe care le aduce inevitabil tehnologia.

Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook AGROHERBS printr-un Like AICI.

100%
100%
Awesome
  • 10
  • User Ratings (0 Votes)
    0

Comentarii

Share.