Vitamine și suplimente esențiale pentru persoanele care fac sport

0

Menținerea unui stil de viață activ joacă un rol cheie în optimizarea sănătății și a stării de bine la nivel mental.

Activitatea fizică ne menține articulațiile lubrifiate, mușchii întăriți și tendoanele și ligamentele flexibile. Sportivii de toate tipurile și nivelurile doresc să-și poată maximiza antrenamentele, să îmbunătățească performanța și să reducă cât mai mult timpul de recuperare.

Dincolo de alimentația echilibrată, multe suplimente oferă sprijin înainte, în timpul și după un antrenament. Multe substanțe nutritive sunt consumate prin efort și trebuie completate, în timp ce altele ajută la susținerea articulațiilor, sănătatea musculară, producerea de energie și recuperarea musculară.

Începe cu nutrienții de bază

Indiferent de rutina de antrenament sau nivelul de calificare, câteva suplimente de bază susțin sănătatea generală: multivitamine, vitamina D3 și omega-3.

Un multivitamin de calitate poate restabili cantitatea de vitamine și minerale importante după ce organismul este supus stresului, cum ar fi dintr-un antrenament dur.

Vitaminele B numeroase, care sunt solubile în apă și se pierd prin transpirație, sunt necesare pentru completarea energiei.

Vitaminele antioxidante A, C și E combat radicalii liberi produși în timpul unui antrenament. Calciul, magneziul și potasiul susțin nervii și mușchii.

Vitamina D este nevoie pentru aproape toată lumea și, atunci când ne folosim mai mult inima și mușchii, avem nevoie de o cantitate suplimentară.

Vitamina D ajută la reglarea metabolismului calciului și fosforului. Susține inima, alți mușchi și oase. Acizii grași esențiali Omega-3 promovează sănătatea inimii, creierului și articulațiilor. Află AICI Omega-3 preț,

Trigliceridele cu lanț mediu (MCT) sunt un element relativ nou care formează o echipă excelentă cu omega-3. Sunt o grăsime importantă pentru oricine are nevoie crescută de energie.

Corpul folosește MCT diferit de alte grăsimi – sunt o sursă de energie instantanee. Acest lucru este important pentru sportivi, deoarece crește nivelul de energie și rezistența, sporind performanța generală.

Adaugă aminoacizi

Aminoacizii sunt elementele constitutive ale proteinelor, componenta structurală a țesuturilor corpului, cum ar fi mușchii, colagenul, enzimele și multe altele.

L-arginina este un precursor al oxidului nitric, care ajută la dilatarea vaselor de sânge, circulația și fluxul sanguin adecvat. Acest lucru este minunat înainte de un antrenament pentru a ajuta la livrarea substanțelor nutritive către mușchi.

L-taurina este un aminoacid care susține dezvoltarea sănătoasă a țesuturilor și a mușchilor și este, de asemenea, un supliment excelent pentru antrenament.

L-glutamina este cel mai abundent aminoacid din organism. Este benefic înainte și după un antrenament pentru construirea și repararea țesutului muscular.

Cu exerciții extreme, corpul epuizează nivelurile de glutamină mai repede decât pot fi înlocuite.

Acetil-L-carnitina este de asemenea utilă înainte și după un antrenament. Ajută acizii grași în mitocondrii pentru producerea de energie și poate reduce timpul de recuperare după antrenamente intense.

L-lizina joacă un rol important în construirea și menținerea țesutului muscular sănătos. Este chiar unică deoarece, combinată cu alte vitamine și minerale, formează alți aminoacizi. De exemplu, atunci când lizina este combinată cu vitamina C, organismul transformă lizina în carnitină.

Fie că sunteți un războinic de weekend sau un sportiv de performanță, asigurați-vă că obțineți sprijinul de care aveți nevoie pentru o sănătate optimă și un nivel crescut de activitate.

Câteva vitamine sportivi și suplimente de bază, împreună cu aminoacizii vizați, vor îmbunătăți energia, vor spori performanța și vă vor ajuta să vă recuperați mai repede, astfel încât să puteți menține un stil de viață sănătos și activ.

People photo created by jcomp – www.freepik.com

Comentarii

Share.