10 moduri de a gestiona durerile de spate acasă

0

Durerile de spate sunt unele dintre cele mai frecvente afecțiuni fizice. Fie că ai suferit o entorsă în timp ce lucrai în curte sau făceai curățenie în casă, fie ca afecțiuni mai vechi ale spatelui îți dau bătăi de cap sau suferi de afecțiuni cronice, cum ar fi artrita sau spondiloza, toate acestea îți cauzează un disconfort, iar nevoia de a avea remedii la îndemână este extrem de importantă.

Durerile bruște de spate sau foarte severe trebuie verificate de către un medic sau un kinetoterapeut. Acest lucru este valabil și pentru durerea care nu dispare.

Dar uneori puteți trata singuri durerea și disconfortul copleșitor. Iată câteva modalități la îndemână:

1. Continuă să te miști

S-ar putea să nu ai chef atunci când suferi. Dar acesta este probabil primul lucru pe care îl va recomanda inclusiv medicul tău.

O concepție greșită, frecventă la pacienții cu dureri de spate izolate, este că nu pot rămâne activi. Acest lucru este o greșeală.

Încearcă să ții pasul cu nivelul obișnuit de activitate și mișcare zilnică. Poate fi o plimbare rapidă de 30 de minute sau înconjurarea blocului cu câinele tău. Scopul tău de a avea astfel de activități de cel puțin trei ori pe săptămână.

2. Întinde și întărește

Mușchii puternici, în special în nucleul abdominal, te ajută să îți susții spatele. Puterea și flexibilitatea te pot ajuta să îți ușurezi durerea și să o previi.

De cele mai multe ori este bine să faci câteva exerciții de întindere dimineața, dar pentru persoanele mai în vârstă este în regulă și mai târziu, când corpul este încălzit, prevenind astfel întinderile musculare.

Yoga, Pilates și tai chi sunt doar câteva dintre modalitățile de a vă întări nucleul și mușchii din jurul șoldurilor.

Un exercițiu care vizează întregul spate superior și inferior, este să te întinzi pe burtă și să îți ridici picioarele și brațele în poziția de zbor.

3. Păstrează o postură corectă

Acest lucru te ajută să ușurezi presiunea asupra spatelui. Poți folosi sisteme speciale pentru a menține coloana vertebrală aliniată. Scopul este de a menține capul centrat peste pelvis. Nu înclina umerii și nu ridica bărbia înainte.

Dacă lucrezi în fața unui ecran, așează brațele uniform pe masă sau pe birou și ține ochii la același nivel cu partea de sus a ecranului. Ridică-te de pe scaun și întinde-te și mergi regulat.

4. Menține o greutate sănătoasă

Eliminarea unor kilograme în plus ușurează sarcina de pe partea inferioară a spatelui.

Pierderea în greutate chiar ajută în cazul durerilor de spate, deoarece reduce cantitatea de forță mecanică asupra coloanei vertebrale.

5. Renunță la fumat

Cercetările sugerează că, dacă fumezi, este posibil să ai de patru ori mai multe șanse decât nefumătorii să te confrunți cu boli degenerative ale discului sau alte probleme ale coloanei vertebrale.

Nicotina din țigări și alte produse din tutun îți pot slăbi oasele coloanei vertebrale și pot elimina substanțele nutritive vitale de pe discurile spongioase care amortizează articulațiile.

O coloană vertebrală sănătoasă îți menține spatele flexibil și mușchii să nu devină rigide și dureroase.

6. Încearcă comprese calde sau reci

Poate ai auzit că compresele reci sau calde ajută în ameliorarea durerii. Nu se poate spune că una este mai buna decât cealaltă, ambele funcționează, el mai bine este să le încerci pe ambele pentru a vedea care este cea mai eficientă pentru tine.

De obicei, gheața este cea mai bună dacă spatele este inflamat, iar compresa de încălzire poate fi mai bună dacă vrei să relaxezi mușchii rigizi sau încordați.

Aplicarea unei astfel de comprese nu trebuie să depășească 20 de minute. Și nu folosi compresele dacă ai aplicat în prealabil pe piele creme sau unguent pentru calmarea durerii.

7. Medicație

Analgezicele fără prescripție medicală pot ajuta la dureri și rigiditate musculară. Așadar, asigură-te că nu îți lipsesc din casă.

8. Frecții cu creme și unguente pentru calmarea durerii

Cremele pentru piele, unguente sau plasturi pot ajuta atunci când spatele este rigid, dureros și tensionat.

Multe dintre aceste produse conțin ingrediente precum mentol, camfor sau lidocaină care pot răci, încălzi sau amorți zona afectată.

Puneți crema chiar acolo unde te doare. Roagă pe cineva să o aplice dacă ai probleme la atingerea locului.

9. Întreabă despre suplimente

Cel mai bine este să îți iei vitaminele și mineralele din alimente. Dar cel mai bine este să întrebi medicul dacă suplimentele ar putea ajuta.

De exemplu, mulți oameni nu primesc suficientă vitamina D, care este importantă pentru sănătatea oaselor. Acest lucru se poate întâmpla din lipsa expunerii la soare sau din cauză că organismul nu poate absorbi suficientă vitamină D din alimente.

Deficitul de magneziu poate duce la slăbiciune musculară și crampe. Turmericul, un condiment galben viu, poate ajuta la calmarea inflamației.

Discută întotdeauna cu medicul înainte de a lua orice suplimente.

10. Folosește un prosop

Un prosop rulat poate fi un instrument la îndemână pentru ameliorarea durerilor de spate. Încearcă să-l pui sub pelvis când stai culcat. Lasă-ți șoldurile să se relaxeze peste prosop, ajută la eliminarea tensiunii din partea inferioară a spatelui.

O centură lombară poate ajuta uneori, mai ales după o leziune sau o intervenție chirurgicală. Dar nu sunt menite să fie purtate prea des sau prea mult timp. Oamenii devin dependenți de ele și, de fapt, le permite acestor mușchi să devină leneși, ceea ce nu este de ajutor pe termen lung.

Cauzele durerii de spate pot fi multiple, iar dacă acestea persistă, este bine să consulți un doctor specialist pentru a identifica problema și desigur, tratamentul adecvat.

Comentarii

Share.