Luna Decembrie este, poate, cea mai asteptata luna din an, datorita Sarbatorilor de iarna. Dar pe langa motivele de sarbatoare, trebuie sa stiti ca poluarea in luna Decembrie este cu 6% mai mare decat in restul anului. Asta pentru ca tindem sa cumparam mult mai multe lucruri, indiferent ca e vorba de cadouri sau de mancare, pentru ca generam mai multe deseuri si calatorim mai mult.
Dar cea mai mare risipa o facem cu brazii de Craciun, care, dupa ani de crestere, stau in casa noastra de la cateva zile la cateva saptamani si apoi sfarsesc aruncati la gunoi.
Bradul, traditie la romani
Stim ca bradul este o traditie in aceasta perioada, si nu doar la romani. Probabil nu am simti la fel spiritul Craciunului, daca nu am avea un brad in jurul caruia sa ne strangem sau sub care sa punem cadourile, insa acesta nu trebuie sa fie unul natural, cu o durata de viata de cateva saptamani, exista mult mai multe alternative ECO la bradul de Craciun, pe care o sa vi le prezentam mai jos.
1. Brad realizat din crengute de lemn si impodobit cu diverse ornamente
2. Brad realizat din instalatie luminoasa, direct pe perete
3. Brad realizat din nasturi, pe suport de carton
4. Brad realizat din diverse ornamente si decoratiuni, direct pe perete
5. Brad din crengi de lemn, pe suport de lemn, pe care il poti impodobi tot cu ornamente ECO
6. Brad realizat din carti, cu beteala si instalatie luminoasa
7. Brad suspendat, realizat doar din globulete si guta
8. Un alt brad ECO realizat din crengi de copac, fixat pe perete si decorat cu diverse ornamente
9. Brad realizat din lemn sau paleti, cu etajere, pe care poti pune diverse obiecte si decoratiuni
10. O alternativa inedita la brad este scara dubla, impodobita cu globulete, beteala si alte ornamente
Probabil ati observat ca din toate aceste propuneri lipseste bradul artificial, pe care multi il considera o alternativa buna la bradul natural. Din pacate, aceasta alternativa este cea mai poluanta dintre toate, pentru ca cei mai multi sunt realizati din PVC, care nu poate fi reciclat, se degradeaza foarte greu si are un impact de poluare mare in procesul de productie. Dincolo de poluare, aceste produse, de cele mai multe ori, prezinta un pericol si pentru sanatatea noastra, continand elemente cancerigene.
Studiile arata ca un copac taiat are cu 60% mai putin impact asupra climei decat un brad artificial, refolosit 6 ani la rand.
Pentru ca intotdeauna ne dorim sa fim mai buni, macar de Craciun, haideti sa ne gandim si la mediul inconjurator, nu doar la noi si sa alegem un brad ECO realizat chiar de noi.
Sursa foto: www.pinterest.com
Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook, printr-un Like AICI.