Castraveti amari? De ce se amarasc si cum poti preveni acest lucru

0

Castraveti amari? De ce se amarasc si cum poti preveni acest lucru

Pentru a avea o gradina cu legume bine crescute si sanatoase este nevoie de multa munca si implicare. Cele mai intalnite legume si cele mai consumate pe perioada verii sunt rosiile si castravetii.

Dar ce te faci daca rezultatele muncii tale nu sunt tocmai pe masura asteptarilor tale? De cate ori nu ti-a intamplat sa culegi castraveti din gradina sau solar si sa fie amari, stricandu-ti toata pofta de a-i mai manca?

Acest lucru se intampla frecvent in orice cultura, la un moment dat, de aceea este bine sa stii care sunt cauzele care duc la amareala castravetilor si ce poti sa faci ca sa eviti acest lucru.

1. Caldura prea mare

Unul din motivele pentru care castravetii sunt amari este caldura prea mare. Stresul termic determina planta sa produca acesti castraveti amari.

2. Udarea neregulata

Un alt factor care contribuie la amarala castravetilor este oscilatia udarilor. Este bine sa aveti un program stabil de udare a castravetilor, seara sau dimineata, pentru a pastra o umiditate constanta.

>>> Afla reteta pentru cele mai bune muraturi asortate de vara in saramura, cu castraveti!

3. Diferentele de temperatura

Fluctuatiile mari de temperatura, caldura excesiva alternata cu perioade cu temperaturi scazute sunt alte cauze care determina aparitia castravetilor amari. Daca aveti castreveti plantati in gradina, aici nu prea aveti cum sa controlati situatia, de aceea ar fi bine sa va amenajati un mic solar sau o mica sera in care sa va cultivati cele mai importante legume.

4. Semintele

Desi suna incredibil, si din semintele din plic puteti avea castraveti amari. Asta pentru ca semintele poarta caracterele plantei de la care au fost recoltate!

Cum puteti consuma, totusi, castravetii amari?

Daca totusi va incumetati sa consumati acesti castraveti amari, trebuie sa stiti ca cea mai amara portiune este cea din aproapierea tulpinii, coaja si, de regula, portiunea mai inchisa la culoare.

Pentru a-i consuma, indepartati coaja si portiunea de la baza. Estomparea gustului amar se face cu un dressing de salata, putin usturoi sau otet. Desi sunt persoane carora le place gustul amarui, majoritatea nu se impaca cu el.

Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook, printr-un Like AICI.

[fbcomments url="" width="100%" count="off" num="5"]
Distribuie.