Salopetele de lucru: moft sau necesitate?

0

Muncile agricole de multe ori implica riscuri, de aceea este important sa va luati masuri de precautie astfel incat sa evitati accidentari. Una dintre aceste masuri de precautie este folosirea unei salopete de lucru.

Desi poate parea ca nu e importanta si ca poate fi doar un moft, salopeta de lucru are multe avantaje. Iata cateva dintre ele:

1.Salopeta de lucru protejeaza impotriva micilor accidente

Multe activitati din ferma sau gradina implica riscuri de accidentare, de aceea o salopeta te poate feri de aceste accidente. De exemplu, daca ai de taiat lemne cu drujba, bucati din lemn pot sari si te poti lovi, o salopeta te poate proteja datorita materialului rezistent din care este facuta.

Activitatile de sudura sau cele care implica dat gauri in beton de asemenea te pot expune riscului de accidentare. Foloseste o salopeta de lucru ca sa fii protejat.

2. Salopeta de lucru te protejeaza impotriva petelor

Munca in constructii sau in ferma nu este ferita de murdarie, de aceea o salopeta de lucru iti va proteja hainele de eventualele pete sau alta murdarie.

Daca lucrati cu diferite substante periculoase, salopeta va fi foarte utila caci va va proteja sa nu intrati in contact cu ele.

Atunci cand efectuati lucrari de stropire in livada sau in gradina este indicat sa folositi o salopeta de protectie.

3. Salopeta de lucru te protejeaza impotriva frigului

Folositrea salopetei de lucru in perioada rece aduce numai beneficii, deoarece aceasta pastreaza confortul termic indiferent cat de scazute sunt temperaturile. Salopetele de lucru sunt facute din materiale speciale, menite sa-ti pastreze caldura corpului.

Pe langa asta, salopeta de lucru te proteaja si impotriva vantului, a ploii si a zapezii, fiind facute de obicei din materiale impermeabile.

4. Salopeta de lucru iti ofera vizibilitate de la distanta

Sunt multe domenii de activitate unde este necesar sa fii vizibil de la distanta pentru a fi in siguranta, in special daca ne referim la domeniul constructiilor. De mare ajutor in acest caz sunt astfel de salopete de lucru personalizate.

5. Salopeta te ajuta in activitati de promovare

Cei care au afaceri in domenii de productie, comert sau prestari servicii stiu cat e importanta e promovarea afacerii, pe langa protectia angajatilor la locul de munca. O salopeta personalizata cu numele afacerii este benefica pentru vizibilitatea acesteia, transmite incredere si profesionalism.

Si pentru clientii finali ai afacerii salopeta angajatilor este de ajutor, caci vor putea sa recunoasca mai usor personalul daca au nevoie de indrumari sau ajutor.

De exemplu, intr-o benzinarie recunosti personalul dupa salopeta personalizata sau o tunica pentru bucatar te va ajuta sa-l recunosti pe maestrul din spatele unor preparate delicioase.

Voi folositi salopete in muncile pe care le prestati? Le gasiti utile si practice?

AGROHERBS VA RECOMANDA:

Ce tratamente trebuie aplicate pomilor fructiferi din livada

Sfaturi pentru udarea gradinii si a gazonului

Vrei sa fii un bun agricultor? Iata care sunt uneltele care nu trebuie sa-ti lipseasca

Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook, printr-un Like AICI.

Comentarii

Share.