Cum scapi de gandacii de bucatarie

0

Gandacii sunt insecte extrem de nedorite in orice in casa, insa sa-i ai in bucatarie este si mai ingrozitor, pentru ca se urca pe orice, patrund in orice locsor, iar riscurile pentru sanatatea noastra creste foarte rapid.

Gandacii sunt, de obicei, atrasi de alimentele si particulele de alimente pe care oamenii nici macar nu le pot vedea, astfel incat bucataria este un loc natural pentru ei sa se adune si sa provoace probleme. Desi problema gandacilor de bucatarie poate parea greu de rezolvat la inceput, este posibil sa scapati de ei si sa impiedicati o alta infestare.

Iata cateva sfaturi despre ce ar trebui sa faceti:

1. Curatati bucataria cu o solutie formata din apa si clor

Faceti o solutie formata din apa si clor cu care sa curatati bucataria de sus pana jos. Scoateti toate produsele alimentare si toate articolele din dulapuri si din frigider. Curatati bine toate suprafetele, inclusiv peretii si partea inferioara a rafturilor. Spalati bine prin toate colturile si fisurile din pereti care in mod normal ar fi ratate.

Aspirati bine pardoseala si spalati tot cu apa in care ati pus clor.

2. Reparati tevile care curg

Fixati tevile si robinetii care picura. Gandacii de bucatarie prefera sa traiasca in locuri umede, cum ar fi sub chiuveta, deci indepartarea sursei de umiditate va face bucataria mai putin ospitaliera pentru ei.

3. Eliminati dezordinea

Eliminati dezordinea din bucatarie, organizand sertarele si dulapurile, aruncand obiectele neutilizate si tinand  blaturile curate. Gandacilor le place dezordinea pentru ca le este mult mai usor sa se ascunda.

4. Folositi capcane pentru gandaci

Dupa ce ati curatat bine bucataria, este bine sa va ganditi si la astfel de capcane pentru daunatori, pe care sa le asezati in zonele in care gandacii umbla de obicei, cum ar fi de-a lungul peretilor, in colturi si dulapuri, sub mobila si in spatele electrocasnicelor din bucatarie.

Recomandarea noastra este sa folositi capcane inchise, cum este aceasta capcana de gandaci, pentru ca sunt mai sigure de folosit daca aveti animale de companie in casa sau copii.

5. Pastrati cosurile de gunoi inchise

Nu lasati gunoiul foarte mult in cosuri, aruncati-l zilnic, iar capacul trebuie sa fie intotdeauna pus.

6. Nu lasati mancarea animalului de companie pe jos

Dupa ce va hraniti animalul de companie, fie ca e caine sau pisica, adunati resturile de pe jos si curatati. Pastrati mancarea in pungi sigilate.

7. Folositi acid boric

Puneti acid boric in fisuri si crapaturi in bucătărie. Presarati-l in jurul usilor si ramelor ferestrelor, pentru a impiedica patrunderea gandacilor.

Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook, printr-un Like AICI.

Comentarii

Share.