5 motive pentru care e important să ai o curte frumos amenajată

0

În ce formă este curtea ta? Zâmbești cu mândrie de fiecare dată când te duci acasă sau te plângi? Dacă nu ești prea încântat de forma în care este, nu te simți rău.

Exista soluții pentru a-ți amenaja terasa din curtea ta. Vestea bună este că, dacă depui un pic de efort, câteva flori proaspete și un design frumos, îți poți transforma cu ușurință curtea într-una de care poți fi mândru.

Și de ce ar trebui să faci asta? Iată cinci motive minunate pentru a avea o curte frumos amenajată:

Motivul #1: Peisagistica are beneficii pentru sănătate

O curte frumoasă te motivează să ieși afară. Iar timpul petrecut în aer liber are multe avantaje pentru sănătate.

Când lucrezi activ în grădină, te joci cu copiii, tunzi iarba cu o astfel de motocoasă sau te bucuri de un grătar cu prietenii și familia, îți sporește activitatea fizică, care este bună pentru corp.

Să fii în aer liber îți poate îmbunătăți starea de spirit și ameliora stresul. Cu excepția cazului în care curtea ta este un dezastru. În acest caz, poate provoca de fapt stres.

Motivul #2: încurajează petrecerea timpului cu familia în aer liber

Dacă ai o curte în care este plăcut să te afli, atunci familia ta va dori să petreacă mai mult timp în aer liber.

Și există atât de multe modalități prin care îți poți amenaja curtea pentru distracție în familie. Poți construi o groapă de foc în aer liber, astfel încât tu și copiii să spuneți povești cu fantome și să prăjiți bezele.

Sau aduci și pui gazon proaspăt pentru un loc drăguț pe care copiii să alerge sau să joace fotbal. Sau creezi o cale de mers din piatră sau pavele către un loc senin din grădină sau un loc pentru citit.

Oricât ai alege să amenajezi curtea, merită. Copiii cresc prea repede. Creează amintiri prețioase!

Motivul #3: o curte amenajată este bună pentru distracție

Îți place să te distrezi în aer liber? Cu echilibrul adecvat dintre mobilier, suprafețe și verdeață, poți crea o oază în curte. Și posibilitățile sunt nesfârșite.

Dacă îți place să gătești, atunci include o bucătărie frumoasă în aer liber în designul. Dacă preferi să comanzi pizza și să te uiți cu prietenii la sporturile preferate pe ecranul mare, atunci creează-ți o zonă de zi confortabilă în aer liber, completată cu un televizor amplasat strategic.

Indiferent de modul în care preferi să te distrezi, petrecerea timpului afară cu oamenii de care te bucuri este un motiv minunat pentru a-ți transforma curtea.

Nu uita că spațiul verde e foarte important în tot acest echilibru, așadar ai grijă de iarba din curte sau din grădină. Nu o lăsa să crească necontrolat, cu o cositoare iarbă tunde-o constant, astfel încât aspectul vizual să fie întotdeauna unul desăvârșit!

Motivul #4: ajuți mediul

Știai că o curte bine întreținută ajută la protejarea acesteia? Pereții de retenție pot preveni eroziunea și pot reduce cantitatea de sol.

Gradarea și drenarea corectă pot reduce scurgerile apelor pluviale și pot ajuta la prevenirea inundațiilor. Iar plantarea copacilor, florilor și plantelor autohtone, nu numai că oferă un mediu durabil pentru păsările locale și fauna sălbatică, ci ajută la combaterea schimbărilor climatice.

Încă un motiv grozav pentru a-ți amenaja curtea!

Motivul #5: Peisajul frumos este o investiție în casa ta

În cele din urmă, amenajarea curții tale este o investiție bună. Da, oferă multe avantaje imediate, dar are și avantaje pe termen lung.

Când instalezi peisaje dure permanente, cum ar fi terasele și bucătăriile exterioare, creezi o frumusețe care durează.

În plus, dacă la un moment dat decizi să vinzi casa, atunci aceste structuri îi vor crește valoarea.

Este sigur să spui că vei scoate din el ceea ce ai pus în ea și poate chiar mai mult. Deci, fie că rămâi în casa ta mulți ani care urmează, fie că în cele din urmă o vinzi, poți fi sigur că investiția ta în curtea ta are beneficii pe termen lung.

Te-am convins?

Comentarii

Share.