5 Ceaiuri medicinale pe care trebuie sa le ai mereu in casa

0

Ori de cate ori ne doare ceva sau avem un disconfort fizic, ne gandim ce pastile avem in casa pe care le putem lua ca sa ne alinam durerea. Majoritatea oamenilor au in casa calmante pentru diverse tipuri de dureri si pastile care ajuta procesul de digestie. Fara sa mai luam in calcul toate suplimentele alimentare si flacoanele cu vitamine!

Va recomandam consumul de medicamente doar la recomandarea medicului, iar daca nu sunt probleme grave care sa necesite medicamentatie, atunci putem apela cu incredere la plantele medicinale.

Inca din cele mai vechi timpuri, plantele medicinale au fost aliati de nadejde ai omului in tratarea si combaterea multor afectiuni. Din diverse motive insa, in zilele noastre apelam cu mai multa usurinta la medicamente decat sa ne reintoarcem la natura si la remediile care stau la indemana noastra.

Iata de ce, in acest articol, dorim sa va povestim despre cateva ceaiuri care nu ar trebui sa va lipseasca nicicum din casa. Si cand vorbim de ceaiuri, recomandam doar plante uscate, nu ceaiul la plic.

Asadar, iata care sunt cele 5 ceaiuri medicinale pe care trebuie sa le ai mereu in casa

1. Ceaiul de musetelul

Musetelul este o planta medicinala care creste cu usurinta in gradina sau chiar in ghivece.  Musetelul a fost folosit inca din antichitate pentru tratarea diverselor afectiuni.

Printre beneficiile ceaiului de musetel enumeram: reduce durerile si inflamatiile, amelioreaza simptomele gastrice si digestive, elimina stresul si stimuleaza regenerarea organismului. De asemenea, musetelul are efect cicatrizant si este perfect pentru tratarea arsurilor si a zgarieturilor.

2. Ceaiul de coada-soricelului

Desi suna ca un ceai din vremea bunicii, coada-soricelului nu ar trebui sa-ti lipseasca din casa. Ceaiul de coada-soricelului este recunoscut pentru proprietatile diuretice, contribuind la imbunatatirea functionarii rinichilor, dar si la eliminarea lichidului in exces din tesuturi.

Mai mult, ceaiul de coada-soricelului reduce crampele abdominale, calmeaza disconfortul, imbunatateste digestia si elimina gazele intestinale.

In plus, reduce sangerarile, nazale sau uterine si ajuta la scaderea febrei in cazuri de gripa sau raceli.

3. Ceaiul de menta

Ceaiul de menta este un ceai racoritor, cu multe beneficii pentru organism. Baut cu o jumatate de ora dupa masa, asigura buna functionare a digestiei. In plus, menta reduce contractiile musculare care provoaca balonari abdominale.

Menta este recomandata si in cazul problemelor respiratorii, persoanelor care sufera de sinuzita, gripa, astm sau bronsita, fiind folosita sub forma de inhalatii sau comprese.  Mai multe detalii despre beneficiile ceaiului de menta puteti citi AICI.

4. Ceaiul de sunatoare

Sunatoarea este o alta planta medicinala cu efecte miraculoase, care nu trebuie sa iti lipseasca din casa. Are in principal actiune antiseptica si astringenta, de aceea este folosita in rani usoare, superificiale, in arsuri sau gingivite.

Ceaiul de sunatoare este extrem de benefic in prevenirea sindromului premenstrual, stimuleaza functiile hepatice, regenereaza organismul si are efecte antidepresive si antianxioase.

5. Ceaiul de macese

Macesele sunt fructe foarte bogate in vitamina C, fiind printre cele mai recomandate in dieta. Ceaiul de macese intareste imunitatea, cu beneficii in tratarea tusei, recelii si gripei.

Este util si in ameliorarea digestiei, trateaza intoxicatiile si diareea, dar si disconfortul creat de aceasta.

Fiind bogat in vitamine, este excelent de baut dimineata pentru un plus de energie.

Speram ca veti tine cont de aceasta lista cu ceaiuri de plante medicinale si ca la urmatoarea sesiune de cumparaturi le veti pune pe lista.

Obisnuiti-va sa beti zilnic o cana cu ceai, in scurt timp va veti bucura de efectele acestui obicei sanatos!

Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook, printr-un Like AICI.

Comentarii

Share.