Ce tratamente trebuie aplicate pomilor fructiferi din livada

0

Cand locuiesti la casa si ai si o gradina in care cresti pomi fructiferi, iti doresti sa ai o gradina roditoare, sa te poti bucura de fructe sanatoase si delicioase. Pentru ca acest lucru sa se intample, trebuie sa ai grija de pomii fructiferi din livada ta.

Nu doar curatatul de primavara si sapatul sunt importante pentru a avea pomi sanatosi si roditori. Horticultorii spun ca atunci cand vrei o livada sanatoasa trebuie sa ai grija sa o protejezi impotriva daunatorilor si a bolilor.

Lucrari necesare in livada la inceput de primavara

Pentru a avea pomi sanatosi, este necesar sa ii stropiti de aproximativ 5-6 ori pe sezon. Primul tratament se face la inceputul lunii martie, atunci cand temperaturile ajung la aproximativ 5 grade Celsius.

In functie de fiecare pom in parte, stropirea acestora va varia. De exemplu, plantatiile de mar sunt afectate de rapan, de fainare, dar si de boli de depozitare.

De asemenea, prunii trebuie si ei stropiti primavara, in perioadele calde si umede deoarece atunci pomii sunt mai predispusi imbolnavirii.

Tratamente impotriva paduchilor si moliilor

Tratamentele impotriva paduchilor si moliilor trebuie aplicare vara, iar aparitia acestora poate fi prevenita cu un insecticid pe care il gasiti in orice magazin de specialitate.

Prunul mai poate fi afectat si de monilioza, impotriva careia puteti folosi Signum®, un produs eficient si bun. Monilioza face ca pe fructe sa apara pete brune, pete care se extind pe tot fructul. Apoi, fructul devine moale si putrezeste.

Signum este un fungicid care combate o multime de boli, dar si putregaiul.

La cais si piersic se pot aplica 3 tratamente la un interval de o saptamana, la cires si visin se aplica maxim 3 tratamente la un interval de 10 zile, iar la prun se aplica 3 tratamente la un interval de 7 zile intre ele.

Tratamente pe care trebuie sa le aplici pe timp de vara

Vara, cele mai periculoase daunatoare sunt omizile sau paduchii de frunze. Impotriva lor poti sa aplici un singur tratament si astfel, vei scapa pomii de o invazie.

Atunci cand este vorba de afide (paduchii plantelor), tratamentul trebuie sa fie repetat la aproximativ 5 zile, pentru a putea fi sigur ca ai distrus si ouale acestor daunatori.

Momentele de tratament difera foarte mult in functie de zona geografica, dar si in functie de momentele in care daunatorii si bolile apar la pomii respectivi. De asemenea, conditiile meteorologice sunt si ele importante si determina aparitia acestor daunatori si a acestor boli care va pot afecta livada.

Cu putina atentie si grija fata de pomii tai, te poti bucura de fructe bune tot anul!

AGROHERBS VA RECOMANDA:

5 moduri inedite pentru plantarea capsunilor

Tratamente ecologice pentru combaterea manei la rosii

Livada din balcon: cum cultivi pomii fructiferi columnari

Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook, printr-un Like AICI.

Comentarii

Share.